Business Hi-Tech

Taiwanezii de la Comtrend negociaza un contract cu Romtelecom

11.10.2007, 21:19 25

Compania taiwaneza Comtrend, furnizor de echipamente de retelistica pentru operatorii telecom sau de internet, intentioneaza sa isi extinda prezenta pe piata locala printr-un parteneriat cu Romtelecom, a declarat pentru ZF Vaclav Slehofer, directorul de vazari al Comtrend Europa Centrala.
"Negocierile cu Romtelecom au inceput in urma cu cateva saptamani, iar piata din Romania constituie o prioritate pentru noi", a spus Slehofer in cadrul targului international Broadband World Forum, ce se desfasoara in perioda 8-11 octombrie la Berlin.
Comtrend a deschis in luna octombrie a anului trecut un birou in Praga, care este responsabil de intreaga regiune a Europei Centrale si de Est (Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Romania, Bulgaria si Rusia). Compania urmeaza sa isi deschida o reprezentanta la Londra.
Slehofer a precizat ca fiecare birou regional al Comtrend poate coopera cu clientii in mod direct sau poate apela la o abordare indirecta, prin intermediul unor companii locale. "In Romania, spre exemplu, purtam discutii cu Romtelecom, dar avem si proiecte pe care le realizam prin intermediul companiei Ericsson", a precizat reprezentantul Comtrend. "In functie de evolutia businessului in Romania, nu exclud posibilitatea deschiderii unui birou si la Bucuresti sau alt oras din tara. Preferam sa identificam un partener de incredere, cu care putem colabora pentru a comercializa produse pe piata. In prezent mai multe produse Comtrend se afla in diverse stadii de testare si evaluare, iar daca Romtelecom prezinta destule oportunitati, probabil ca vom deschide o sucursala si in Romania", a spus Slehofer. Slehofer a precizat ca acest lucru s-a intamplat in cazul biroului din Anglia, deschis dupa ce Comtrend a castigat un contract cu British Telecom.
Comtrend se axeaza in principal pe echipamente de retea CPE (Customer Premises Equipment) - produse instalate in vecinatatea utilizatorilor finali, care permit receptia unor servicii (telefonie, internet etc.).
Printre produsele companiei se numara routere ADSL/ VDSL, set top box-uri (decodoare digitale pentru televizoare), echipamente Power Line Ethernet (care utilizeaza reteaua de electricitate pentru a realiza transferurile de date), solutii pentru sistemele POS (care realizeaza conexiunea intre banca si aparatele Point Of Sale). Slehofer a adaugat ca exista o cerere mare, inclusiv in Romania, pentru echipamente VDSL2, care permit operatorilor de internet sa extinda viteza sau acoperirea conexiunilor. Principalii clienti ai Comtrend sunt marii operatori de telecomunicatii si internet, precum British Telecom, France Telecom, Telecom Italia sau Magyar Telekom. Compania nu vinde direct catre consumatori. "Noi oferim operatorilor echipamentele pe care acestia le comercializeaza ulterior sub forma de pachete de servicii. In cele mai multe cazuri, aceste pachete sunt oferite gratuit sau la preturi reduse pentru a atrage cat mai multi clienti", a declarat Slehofer, care este de parere ca utilizatorii finali nu sunt dispusi sa plateasca bani pentru echipamentele pe care le utilizeaza pentru a primi diverse servicii.
Comtrend, fondata in 1990 in Taiwan, detine centre de vanzari si suport tehnic in Europa, Statele Unite, Canada, Columbia, Brazilia, China si Taiwan. In 2006, Comtrend Europa a raportat venituri de 70 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO