Business Hi-Tech

Telefonica revine cu servicii pentru firme

14.09.2009, 18:55 19

Telefonica, grupul spaniol care a lansat in 1993 prin companiaTelemobil primele servicii de telefonie mobila din Romania, si-adeschis o companie pe piata locala, avand in plan sa ofere serviciitelecom pentru companii si operatori. Telefonica, unul dintre celemai mari grupuri de telecomunicatii la nivel mondial, cu 264 demilioane de utilizatori in 25 de tari, si-a vandut actiunile laTelemobil (Zapp) in 1997.

Telefonica a intrat pe 15 piete europene, inclusiv in Romania,inaugurand sucursale si infrastructura de retea prin intermediulcarora va oferi servicii integrate de telecomunicatii destinatecompaniilor multinationale, a anuntat grupul spaniol. Firma dinRomania a fost infiintata in 13 mai 2009.

"Noile birouri si infrastructurile de retea sunt dezvoltate deTelefonica International Wholesale Services. Sucursalele dinFranta, Belgia, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Suedia,Danemarca, Estonia, Polonia, Ungaria, Elvetia, Austria, Romania siBulgaria, tari unde Telef-nica nu era prezent pana acum, sunt dejaoperationale. Extinderea va consolida furnizarea de servicii pentruclientii diviziei Multinational Corporate", potrivit oficialilorcompaniei.

Telefonica extinde si consolideaza infrastructura IP MPLS intarile europene considerate de importanta strategica pentru diviziaMultinational Corporate, se mai arata in comunicat. Extindereainclude furnizarea de servicii de wide area network connectivity(WAN), acces centralizat la internet, retele locale (LAN), serviciifixe de voce, servicii mobile de voce si date. Printre cei mai marifurnizori de servicii de date pentru operatori si companii de pepiata locala se numara GTS Telecom si Euroweb.

Potrivit datelor arbitrului telecom, piata de transmisiuni dedate si linii inchiriate a ajuns anul trecut la 164 mil. euro.

Deutsche Post DHL a incheiat un contract cu Telef-nica lainceputul acestui an, in baza caruia operatorul spaniol urma safurnizeze servicii de telecomunicatii grupului german de serviciipostale, de curierat si logistica in 28 de state europene, inurmatorii cinci ani. Deutsche Post este prezent in Romania printrei firme, respectiv DHL International Romania, DHL Logistics siExcel Delamode Logistics. DHL International Romania a preluat, anultrecut, firma de curierat Cargus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO