Business Hi-Tech

Teletrans: cererea de servicii telecom a urcat

16.08.2009, 18:57 52

Afacerile Teletrans, operator telecom detinut integral de compania nationala de transport de energie Translectrica, au crescut in primul semestru cu 3%, la 4,3 milioane de euro, pe fondul mentinerii cererii si al majorarii veniturilor de la clienti.

"Numarul clientilor a crescut, precum si ponderea veniturilor independente de cele generate de Transelectrica - client traditional si actionar unic al companiei. Vorbim, practic, de o crestere de 38% a cifrei de afaceri generata de alti clienti si de o cerere mult mai mare de servicii de telecomunicatii", a declarat Horia Hahaianu, directorul general al Teletrans. Principalul client al Teletrans este Transelectrica.

Totodata, profitul Teletrans a avansat cu peste 50% in intervalul ianuarie-iunie, a anuntat compania, fara sa indice si valoarea castigului.

 

Vor 9,5 milioane de euro in acest an

Pentru 2009, Teletrans urmareste sa obtina venituri de circa 9,5 milioane de euro, cu 10% peste rezultatul de anul trecut.

"Estimarile facute la inceputul anului iau in calcul finalizarea obiectivelor propuse, precum largirea portofoliului de clienti si dezvoltarea retelei pe care compania opereaza, in functie de tendintele actuale ale pietei. Potrivit datelor financiare din anii trecuti, veniturile obtinute in cel de-al doilea semestru au o importanta la fel de mare in structura cifrei de afaceri totale. Prognoza pentru intregul an ia in calcul o crestere a cifrei de afaceri, insa depinde si de evolutia din perioada urmatoare a economiei romanesti", potrivit oficialilor Teletrans.

In aprilie, Teletrans a devenit partener al Ministerului Comunicatiilor, punand la dispozitia institutiei propria infrastructura de telecomunicatii pentru a fi integrata in sistemul national de comunicatii vizat de strategia de broadband (de mare viteza) a Romaniei pentru perioada 2009-2015.

Infiintata in anul 2002 ca furnizor de servicii de comunicatii si IT pentru Transelectrica, Teletrans are una dintre cele mai intinse retele de comunicatii prin fibra optica din Romania, cu o lungime de aproximativ 9.000 de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO