Business Hi-Tech

Televizoarele LCD si plasmele au saltat afacerile LG

31.01.2006, 20:14 20

Producatorul sud-coreean de electrocasnice si echipamente IT&C LG Electronics a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 50 milioane euro in Romania.

La jumatatea anului trecut, LG inregistrase deja o cifra de afaceri de 20 milioane euro, similara cu cea inregistrata pe intregul an 2004.

"Cele mai dinamice vanzari au fost inregistrate pe segmentul tehnologiei si accesoriilor IT", a spus Han Khyu, presedintele LG Electronics Romania. "Consumatorii romani sunt recunoscuti pentru interesul pe care il arata produselor electronice si IT de ultima generatie, astfel ca au crescut considerabil vanzarile de monitoare LCD si televizoarele cu plasma".

Anul trecut, compania a avut pozitia de lider pe segmentul televizoarelor cu plasma din Romania, conform oficialilor LG, atingand in vara un maxim al cotei de piata. Ei nu au precizat valoarea exacta a acesteia.

Pe segmentul IT, compania a obtinut anul trecut o cota de piata de 60% pentru dispozitivele DVD-rewritable, au spus oficialii companiei.

In acest an, LG va comercializa pe piata locala 16 modele de televizoare cu plasma.

Conform oficialilor companiei, LG si-a mentinut pozitia pe piata aparatelor de aer conditionat din Romania, cu vanzarile cele mai mari la modelele Art Cool Mirror si Multi MPS Inverter. Pentru 2006, compania estimeaza o rata a cresterii vanzarilor pe acest sector de 25%.

LG Electronics a intrat oficial pe piata telefoanelor mobile din Romania in octombrie 2005, lansand 8 modele noi, dintre care trei produse premium. Cu o cota de piata de 1% in anul de debut, compania estimeaza o cota de piata de 5% pana la sfarsitul anului 2006. Pentru acest an, LG isi va largi gama de terminale comercializate pe piata din Romania cu sase noi modele.

Compania estimeaza la nivel global o crestere de 25-30% a vanzarilor de telefoane mobile in 2006, comparativ cu nivelul aferent acestui an, de 55 de milioane de unitati.

De asemenea, grupul sud-coreean isi propune o cota de piata cuprinsa intre 8,3% si 8,4%, in crestere cu 1,4 procente fata de 2005.

La sfarsitul lunii octombrie, compania a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze cota de piata pentru telefoanele mobile la peste 10% pana in 2007, echivalentul unor vanzari anuale de 100 de milioane de aparate.

LG Electronics furnizeaza produse din domeniile informatiilor si comunicatiilor si a inregistrat anul trecut vanzari totale de 37,5 miliarde de euro. Avand peste 70.000 de angajati in 76 de filiale din 39 de tari, LG Electronics cuprinde patru companii: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media.

LG Electronics se afla pe piata din Romania incepand din anul 1990, prin intermediul distribuitorilor autorizati si din anul 2004 ca LG Electronics Romania. Compania si-a propus ca pana in 2007 sa devina brandul premium numarul 1 pe piata locala a electronicelor si electrocasnicelor, au spus oficialii LG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO