Business Hi-Tech

Thales Romania recruteaza 60 de specialisti IT care sa lucreze pentru proiecte din strainatate

19.03.2009, 17:36 2177

Thales Rail Signalling Solutions (RSS) Romania, parte a grupului Thales si unul din cei mai importanti furnizori de sisteme de automatizari feroviare de pe piata locala si europeana, are in plan angajarea a 60 de persoane anul acesta, care sa deruleze proiecte de automatizari feroviare pentru tari ca Germania, Polonia, Slovenia, Letonia, Israel, Portugalia, Ungaria sau Luxemburg.

"Activitatile de cercetare dezvoltare realizate in centrul din Bucuresti sunt destinate proiectelor de automatizari feroviare din intreaga lume, iar perspectivele de dezvoltare sunt bune, motiv pentru care va fi acordata o atentie deosebita cresterii acestui segment al activitatii Thales la nivel local", a declarat Claudiu Seicean, marketing & tender manager al Thales, care a inregistrat o cifra de afaceri de 9,6 milioane de euro in 2007, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante.
In anii urmatori compania intentioneaza sa isi consolideze sau chiar sa isi extinda pozitia pe piata. "Cu siguranta ca Thales se va implica activ in toate noile proiecte de reabilitare a infrastructurii feroviare", spune Seicean, care a precizat ca, in prezent, compania are doua contracte de reabilitare a infrastructurii feroviare in derulare. La finalul acestor contracte numarul instalatiilor de centralizare electronica Thales va ajunge la 30, fiind astfel modernizate cele mai importante statii de cale ferata din sudul si sud-estul Romaniei.
Compania participa anul acesta la targul de joburi Angajatori de Top, cu o oferta de 20 de posturi dintr-un total de 60 de noi pozitii disponibile in 2009. Printre candidatii cautati se numara specialistii din domeniul software, care cunosc limbajele de programare C, C++, Java, precum si oameni pentru Unit testing si Operating System Development.
Aproape o treime din locurile de munca disponibile la targul de joburi Angajatori de Top, adica aproximativ 450 de pozitii, sunt din domeniul IT, printre companiile aflate in cautare de personal numarandu-se si subsidiarele locale ale companiilor Adobe, Oracle sau ITC Networks (Luxoft).
"Anul trecut 60 de noi angajati au adus un plus de valoare companiei noastre, iar in planul de recrutare pe anul 2009, in vederea derularii si finalizarii proiectelor existente in cele mai bune conditii de calitate, s-a prevazut o crestere cu inca 60 de oameni noi", explica Seicean, care adauga ca, pe plan local, exista 160 de angajati, specializati atat in domeniul IT, cat si in cel feroviar.
In cadrul procesului de extindere a activitatilor Thales pe piata locala un accent foarte mare se va pune pe activitatile de cercetare si dezvoltare, iar anul acesta, la fel ca si in anii precedenti, compania va continua sa creasca investitiile pe acest segment.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO