Business Hi-Tech

Tintele Wizrom: extinderea in regiune si firmele mari

Tintele Wizrom: extinderea in regiune si firmele mari

Cristian Udrescu, director general Wizrom: "In urmatorii doi-trei ani contam pe o cifra de afaceri ce va depasi 10 mil. dolari, numai din liniile de business existente."

13.08.2007, 19:46 84

WizRom Software vizeaza o extindere a implicarii sale in proiecte de anvergura pe piata locala a solutiilor ERP (Enterprise Resource Planning) si o crestere cu circa 60% a cifrei de afaceri in urmatorii trei ani, mizand pe expertiza noului sau partener strategic, firma israeliana One1 Software Technologies, care a achizitionat de curand 50% din companie.
"Consideram ca prin One1, un jucator reprezentativ pe pietele internatioanle, cu o cifra de afaceri anuala de pana la 150 milioane de dolari, gradul nostru de penetrare pe segmentul proiectelor mari va spori, firma noastra avand acces la know-how-ul unui grup puternic si beneficiind de suportul acestuia", a declarat Cristian Udrescu, directorul general Wizrom.
One1, a treia mare companie de IT din Israel, a achizitionat pachetul majoritar la Wizrom in luna iulie a acestui an, contra sumei de 2,5 mil. $ (1,81 mil. euro), conform presei israeliene. Udrescu nu a dorit sa comenteze asupra detaliilor financiare legate de achizitionare, dar a precizat ca vechea echipa de management si vechii actionari vor pastra controlul asupra firmei Wizrom.
Udrescu a mai precizat ca vanzarea participatiei s-a facut proportional de catre toti actionarii.
Potrivit unor surse din piata, controlul asupra Wizrom este detinut de omul de afaceri Eli Davidai, cel care a detinut afacerea de imbuteliere a Pepsi in Romania.
Anterior tranzactiei, conform datelor disponibile la Registrul Comertului, actionarii Wizrom erau companiile NSD Enterprises (83%), Leca Development (14%) si persoanele fizice Adrian Bodomoiu, Adrian Cornel Lisman si Zemy Apfelbaum, fiecare cu cate 1%. "In urmatorii doi-trei ani contam pe o cifra de afaceri ce va depasi 10 mil. dolari (7,26 mil. euro) numai din liniile de business existente", a precizat Udrescu.
Wizrom a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de aproximativ 6 mil. dolari (4,78 mil. euro), iar pentru anul in curs se asteapta o crestere de 30-35%. "Ca in fiecare an, profitul s-a situat la circa 20% din cifra de afaceri", a mai spus Udrescu.
Cea mai mare parte a incasarilor Wizrom, care are in prezent aproximativ 3.000 de clienti si peste 20.000 de licente instalate, provin din solutiile WizCount, un sistem de contabilitate si management financiar, si WizPro, solutie destinata managementului productiei, care impreuna genereaza 60-70% din cifra de afaceri.
Conform datelor furnizate de compania de analiza IDC (International Data Corporation), Wizrom se plasa pe locul 4 pe piata solutiilor ERP in 2005, cu o cota de 10,41%. "Pe sectorul ERP stam foarte bine, in special din punctul de vedere al numarului de licente instalate si al numarului de licente noi. Piata este in plina consolidare, asa ca este loc pentru toata lumea", a declarat Udrescu.
"Wizrom, care pana acum a activat mai mult pe segmentul IMM-urilor, se va concentra pe segmentul companiilor mari (intreprinderilor)", a mai spus oficialul companiei, adaugand ca pregatirile pentru aceasta miscare au fost facute inainte de perfectarea tranzactiei cu One1, prin crearea unui departament specializat, cu structura organizatorica necesara.
In viitor, Wizrom, cu cei peste 150 de angajati ai sai, intentioneaza sa puna accent mai mult pe sporirea calitatii produselor si in zona de asistenta pentru clienti. Intre timp, firma isi continua si activitatile de dincolo de granitele Romaniei, avand clienti in Republica Moldova, Bulgaria si Turcia.
"Am studiat piata din Turcia unde am si derulat un proiect pilot. Avem trei clienti, insa am adoptat o pozitie de asteptare, nefiind inca suficient de puternici pentru a ne adapta la cultura de business de acolo. Afacerile din Bulgaria si Republica Moldova au mers bine, cele doua piete aducandu-ne 10% din cifra de afaceri," a declarat Udrescu.
Luna trecuta, One1 a achizitionat 66% din actiunile companiei IT Stanga din Bulgaria, cu care este partenera intr-un off-shore, pentru suma de 1,75 mil. dolari (1,27 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO