Business Hi-Tech

Tornado, cel mai mare distribuitor IT, depaseste pragul de 200 mil. $ in 2009

Tornado, cel mai mare distribuitor IT, depaseste pragul de 200 mil. $ in 2009

Gerald Maier, director general al Tornado Sistems: Romania a inceput sa fie influentata si sa adopte trend-urile internationale. Ne asteptam la cresteri semnificative la produsele din categoria mobility, cum ar fi laptopuri sau PDA-uri.

18.06.2008, 18:01 147

Tornado Sistems, cel mai mare jucator de pe piata locala de distributie IT&C, anticipeaza un avans de 30% al cifrei de afaceri in anul fiscal care se va incheia in iunie 2009, la aproximativ 221 mil. $ (142,4 mil. euro).
"Anul fiscal trecut, incheiat in iunie 2007, am inregistrat venituri de 130 mil. dolari (105 mil. euro), iar pentru anul curent, care se va incheia in luna iunie, estimam o cifra de afaceri de 170 mil. dolari (130 mil. euro), in crestere cu 30%. Ne dorim sa mentinem acelasi ritm si in anul fiscal 2007 - 2008", a declarat pentru ZF Gerald Maier, directorul general al Tornado Sistems.
Compania vizeaza extinderea puternica pe sectorul online. "E-sales va fi segmentul strategic pe care ne bazam cresterea. In 2008, 50% din veniturile Tornado vor proveni din comenzile plasate online, iar pana in 2010, acest procent se va ridica la 80%", a adaugat oficialul companiei, precizand ca se anticipeaza astfel reducerea costurilor tranzactiilor si dezvoltarea unei relatii mai eficiente cu partenerii.
Tornado, controlata de catre oamenii de afaceri Eugen si Liviu Lepadatu, va pune accent in special pe platforma online eTornado.ro, care ofera partenerilor companiei informatii in timp real despre stocul de produse, precum si posibilitatea de a comanda echipamente IT&C, de a vizualiza rapoarte si facturi si de a monitoriza istoricul vanzarilor.
"Intentionam sa dezvoltam capacitatea de interconectare a platformei eTornado cu orice magazin online partener, astfel incat angajatii acestora sa se poata concentra pe partea de business, lasand in sarcina noastra activitati mari consumatoare de timp, cum ar fi introducerea de produse noi sau actualizarea lor", a declarat Clement Nicolaescu, noul director al diviziei eBusiness din cadrul Tornado Sistems.
"Pe termen mediu, unul dintre obiectivele importante este adaugarea suportului pentru dispozitive mobile, pentru ca partenerii nostri sa poata consulta baza de date si sa poata plasa comenzi chiar si atunci cand sunt in afara biroului", a adaugat Nicolaescu.
Toate activitatile de livrare si depozitare ale Tornado, care detine o sucursala in Bulgaria, sunt gestionate de catre centrul de logistica din Giurgiu. Oficialii companiei au precizat ca depozitul are un stoc permanent de 6.000 de produse, in valoare de circa 10 mil. euro.
In ceea ce priveste evolutia pietei locale de distributie IT&C, Maier considera ca potentialul de crestere este mai scazut anul acesta decat in 2007. "Evolutia de anul trecut nu poate continua la infinit. Piata este in curs de consolidare, ceea ce inseamna ca nu doar Tornado se gandeste cum sa se pozitioneze in piata. Exista vendori care au inteles deja transformarile din piata si si-au adaptat strategia la noile conditii, ceea ce le va permite sa inregistreze in continuare cresteri semnificative. Pe de alta parte, ne asteptam ca alti jucatori sa aiba un an de stagnare si sa piarda din cota de piata", a spus oficialul Tornado.
El este de parere ca piata din Romania a inceput sa fie rapid influentata de catre tendintele internationale.
"In acest context, ne asteptam la cresteri semnificative la produsele din categoria mobility, cum ar fi laptopuri sau PDA-uri", a adaugat Maier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO