Tranzacţie surpriză: Fitbit deschide un centru de inginerie la Bucureşti după achiziţia Vector Watch

11 ian 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Compania americană Fitbit, cel mai mare jucător de pe piaţa de gadgeturi purtabile, cu vânzări de 2 mld. dolari , va des­chide un centru de inginerie la Bucureşti, unde va dez­vol­ta produse, după ce a achiziţionat platforma software şi echi­pa Vector Watch - un producător de ceasuri inteligente lansat în România şi controlat în continuare de antreprenori locali.

„Odată cu achiziţia Vector deschidem un centru de dezvoltare de vârf în Bucureşti“, au declarat pentru ZF reprezentanţii Fitbit. Americanii au înfiinţat încă din noiembrie o companie în România pentru a gestiona aceste activităţi şi l-au numit şef pe Andrei Pitiş, fondator şi director tehnic al Vector Watch. Pitiş a fost numit şi vicepreşedinte pentru inginerie al Fitbit.

Fitbit şi Vector au anunţat marţi tranzacţia fără a oferi detalii financiare. Vector Watch, un proiect lansat în 2013, a atras în total finanţări de 12 mil. dolari, dintre care majo­rita­tea de la fondul local de investiţii Gecad Ventures, unde parte­ner este Radu Georgescu, cel mai cunoscut antre­pre­nor român din IT. Vector a lansat o singură colecţie de cea­suri în 2015 şi a reuşit să atragă atenţia la nivel global în special prin durata de viaţă a bateriei de peste o lună de zile, obţinând recenzii foarte bune de la presa de tehnologie, vânzând câteva zeci de mii de exemplare în 25 de ţări.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

 
Cuvinte cheie:
bucuresti
, achizitie
, tranzactie
, deschidere
, surpriza
, romania
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide