Business Hi-Tech

Ubisoft cauta 120 de angajati noi pentru jocuri

23.11.2008, 17:35 154

Compania franceza Ubisoft Entertainment, cel mai mare producator de jocuri video din Europa, va continua angajarile in Romania, in ciuda crizei economice internationale care a determinat mai multe companii sa isi intrerupa activitatea sau sa recurga la concedieri.
Ubisoft Romania, care are in prezent 650 de salariati, intentioneaza sa angajeze peste 120 de oameni noi pana in prima jumatate a anului viitor, a declarat pentru ZF Sebastin Delen, managing director al Ubisoft Europa de Est. Potrivit acestuia, urmeaza a fi recrutati 75 de oameni pentru biroul din Bucuresti, care functioneaza ca un centru regional, respectiv 51 de salariati pentru biroul Ubisoft Craiova, deschis in luna septembrie a acestui an. Compania cauta in total 35 de testeri de jocuri si peste 65 de persoane destinate echipei de dezvoltare a jocurilor - programatori, graficieni, designeri.
Candidatii pentru joburile de nivel junior trebuie sa aiba cunostinte teoretice in domeniul respectiv. Pentru joburile de nivel intermediate in sus este necesara in plus experienta in jobul ales, a precizat Delen.
"In Europa de Est avem momentan in jur de 850 de angajati, iar obiectivul nostru este sa ajungem la 1.000 de dezvoltatori de jocuri video anul viitor, dintre care 800 de angajati in Romania, atat in studiourile din Bucuresti si Craiova, precum si in alte orase ale tarii", a mai spus reprezentantul companiei.
Ubisoft Romania estimeaza ca va incheia 2008 cu un rulaj de aproximativ 15 mil. euro.
Delen a precizat ca, la nivel de grup, Ubisoft nu a resimtit vreun impact al crizei financiare. "In aceasta perioada oamenii nu au calatorit la fel de mult, nu au mai realizat investitii, nu au mai consumat foarte mult; in schimb au stat in casa si s-au jucat", a spus el.
"Ne asteptam ca anul viitor piata de jocuri video autohtona sa isi continue expansiunea din anii precedenti."
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO