Business Hi-Tech

Un fond de investitii din Dubai preia actiuni Sony

27.11.2007, 18:59 29

Dubai International Capital, un fond de investitii care gestioneaza active de 13 mld. dolari (8,81 mld. euro), a achizitionat un pachet "semnificativ" din actiunile companiei japoneze Sony, scrie Bloomberg.
Reprezentantii fondului, printre investitorii caruia se numara si emirul EAU (Emiratele Arabe Unite), nu au dorit sa precizeze valoarea participatiei achizitionate. Insa Sammer al-Ansari, directorul executiv al Dubai International, a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa investeasca 500 mil. dolari (circa 340 mil. euro) intr-o companie nipona.
Raportat la pretul de inchidere al actiunilor Sony de ieri, suma mentionata ar putea cumpara 1% din companie. Titlurile Sony s-au apreciat cu 4,6%, la 5.500 de yeni (33,87 euro) pe bursa din Tokio. Cei mai importanti actionari ai Sony sunt Moxley & Co, banca depozitara pentru JPMorgan Chase, cu o participatie de 17,6%, si Master Trust Bank Of Japan (4,8%).
Anuntul fondului Dubai International vine la scurt timp dupa ce emiratul Abu Dhabi a preluat pentru circa 700 mil. dolari (474,7 mil. euro) un pachet de 8,1% din actiunile companiei americane Advanced Micro Devices (AMD), al doilea mare producator de procesoare din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO