Un "mare operator TV" va începe testele pentru un canal Ultra HD în România, tehnologia care oferă o claritate de 4 ori mai ridicată decât formatul full HD

29 apr 2013 Autor: Andreea Anghel

Unul dintre principalii operatori de televiziune din România va începe la finalul lunii viitoare testele pentru un canal transmis în format Ultra HD, o imagine de 4 ori mai clară decât actualul standard full HD 1080, a declarat pentru Ziarul Financiar Sorin Spînu, senior sales manager al diviziei de home entertainment din cadrul LG România.

 

"Vânzările de televizoare Ultra HD ar putea fi stimulate şi de faptul că la sfârşitul lunii mai un mare operator TV va începe testele pentru un canal Ultra HD în România", a spus Spînu, fără a oferi alte detalii.

 

Tehnologia Ultra HD (Ultra High Definition) este un format digital cu o rezoluţie de 3.840 X 2.160 pixeli. Cel mai ridicat standard de claritate din transmisiile televizate de până acum ofereau o rezoluţie de 1920X1080, însă cele mai multe canale transmit un format HD progresiv de 1280X720.

 

Ultra HD este pariul marilor producători de televizoare din lume pentru a se detaşa de competiţie anul acesta, după ce funcţiile anterioare cum ar fi 3D sau full HD au devenit standarde implicite pentru cele mai multe modele, chiar şi cele din categoria inferioară de preţ.

 

Preţul unui televizor cu tehnologie Ultra HD disponibil în România pleacă de la 20.000 de euro.

 
Cuvinte cheie:
Ultra HD
, full HD
, televiziune
, 3d

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide