Business Hi-Tech

Un miliardar egiptean discută preluarea Orange Elveţia

Autor: Adrian Seceleanu

31.10.2011, 00:00 350

Miliardarul egiptean Naguib Sawiris caută finanţare pentru preluarea subsidiarei din Elveţia a France Telecom Orange în cadrul unei tranzacţii ce ar putea atinge o valoare de 2 miliarde de euro, scrie Bloomberg. "Caut parteneri pentru această tranzacţie, nu aş cumpăra singur", a declarat într-un interviu telefonic pentru Bloomberg omul de afaceri egiptean.

Naguib Sawiris, fondatorul companiei Orascom Telecom Holding SAE (ORTE), a declarat că în lupta pentru Orange Elveţia au intrat patru ofertanţi, iar ofertele finale vor fi depuse până la finele anului. Printre ceilalţi competitori se numără miliardarul Xavier Niel - fondatorul Iliad care s-a aliat cu Goldman Sachs şi fondurile de investiţii Apax Partners LLP şi EQT Partners, potrivit unor surse apropiate discuţiilor. În luna mai, un anunţ al France Telecom că îşi va evalua - cu posibilitatea de a vinde - operaţiunile de pe mai multe pieţe, inclusiv România, a transmis o undă de şoc şi la Bucureşti, în condiţiile în care Orange este numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO