Business Hi-Tech

Un nou-venit in telecom, New Com, are 135.000 de clienti

01.07.2008, 20:05 77

Compania New Com Telecomunicatii, care a fost infiintata anul trecut si s-a dezvoltat prin achizitia si integrarea a peste 50 de retele de cartier din aproape 40 de orase mari, a atins un numar de 135.000 de clienti, intrand astfel in topul celor mai mari jucatori de servicii telecom de pe piata locala.
Compania a anuntat ca va lansa in acest an serviciile triple play (telefonie fixa, internet, televiziune), sub brandul injoy, intrand astfel in competitie cu jucatori ca RCS&RDS, UPC Romania sau Romtelecom. New Com Telecomunicatii este o companie care furnizeaza servicii de date, voce si TV clientilor rezidentiali si de business.
Principalele localitati unde opereaza sunt Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Iasi si Bacau. Planurile companiei prevad ca la finele acestui an numarul de abonati sa ajunga la 200.000, fata de 135.000 in prezent. "Sunt increzator ca pana la sfarsitul anului vom reusi o majorare semnificativa a cotei de piata", a declarat Mircea Lucacel-Ciceo, Director General New Com.
Operatorul nu a oferit detalii privind numarul de clienti pe diversele servicii oferite (internet, televiziune, telefonie fixa). Compania, care nu a oferit informatii despre cifra de afaceri pe anul trecut, estimeaza pentru 2008 un business de 15 mil. euro.
Reteaua injoy este prezenta in mai mult de 35 de orase mari si alte 100 de localitati la nivel national, in urma unei investitii de peste 25 milioane de euro.
Conform estimarilor New Com, cota de piata a retelei injoy se ridica la 10% pentru serviciile de Internet.
"In decurs de un an, New Com a achizitionat si retehnologizat peste 50 de retele de cartier si operatori de cablu ce au fuzionat sub acelasi nume in iunie 2008. Printre companiile din Capitala se numara Best Net, Genesys Telecom, Hertza Telecom, Netmaster Communications, New Media, Omninet si Tu Net", conform oficialilor New Com.
Retelele grupate sub brandul injoy totalizeaza 5.000 de kilometri de fibra optica, pentru acest an fiind prevazute extinderi care vor totaliza inca 3.000 de kilometri.
Operatorul practica o grila de preturi asemanatoare cu cea a rivalilor care domina piata. Astfel, pachetul de servicii de televiziune are un tarif de 22 de lei, egal cu cel practicat de UPC si cu 1 leu mai scump decat cel al RCS&RDS. In ceea ce priveste tariful pentru serviciile de internet, acesta este 25 de lei, egal cu cel practicat de UPC si RCS&RDS. Cel mai ieftin abonament pentru serviciile internet de la Romtelecom porneste de la aproximativ 32 de lei (7,5 euro plus TVA).
Unul dintre actionarii New Com Telecomunicatii este Capital Partners, care, impreuna cu alte doua fonduri de investitii, controleaza 90% din titlurile operatorului de telecomunicatii.
Capital Partners este una din cele mai mari case de consultanta pentru fuziuni, achizitii si finantari de pe piata locala. Capital Partners este detinuta de Doru Lionachescu si alti parteneri.
Conform datelor de la Registrul Comertului, New Com Telecomunicatii este detinuta de doua companii din Cipru.
Astfel, compania Dodworth Limited detine un pachet de 95% din actiuni, in timp ce Destlink Limited are o participatie de 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO