Business Hi-Tech

Ungaria a anulat licitatia la care participa RCS&RDS

18.03.2009, 00:00 23

Autoritatea Nationala pentru Comunicatii din Ungaria (NHH) a anulat o licitatie lansata in octombrie 2008 pentru atragerea unui al patrulea operator de telecomunicatii mobile pe piata locala, la care a participat si firma Digi Kft, subsidiara a companiei RCS&RDS.

In presa maghiara aparusera deja in ultimele zile speculatii privind anularea licitatiei.
NHH sustine ca a luat decizia de a opri licitatia dupa ce a constatat ca planurile de afaceri prezentate de concurenti au devenit "irealiste", pe masura ce contextul economic s-a inrautatit. "Presupunerile si fundamentele pe care s-au bazat planurile de afaceri prezentate de cei patru participanti la licitatie nu sunt justificate. Fiecare firma avea ca obiectiv majorarea cotei de piata si a veniturilor de la an la an, anuntand intensificarea competitiei si a veniturilor obtinute de stat", au spus reprezentantii NHH. Toate aceste argumente au determinat NHH sa considere ca anuntarea unui castigator in urma procedurii ar fi "mult prea riscanta".
Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS, declara in noiembrie 2008 ca operatorul are fonduri suficiente pentru dezvoltarea unei retele de telefonie mobila in Ungaria in ciuda contextului economic nefavorabil si a gradului de indatorare a companiei. RCS a ratat listarea la Londra in 2007, astfel ca operatorul a apelat la un credit record de 500 mil. $ pentru a se extinde si a-si refinanta datoriile.
RCS&RDS este unul dintre cei mai importanti operatori locali de telecomunicatii fixe, televiziune prin cablu si internet. Din octombrie 2007, compania a inceput sa furnizeze si servicii de telefonie mobila. RCS&RDS este prezent, in afara de Romania, si in Serbia, Croatia, Slovacia, Cehia si Ungaria - unde detine operatiuni pe segmentele de cablu TV si internet. Compania a intrat pe telefonie mobila si in Spania. Compania este controlata, indirect, de omul de afaceri Zoltan Teszari, originar din Oradea.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO