Business Hi-Tech

Unul dintre cei mai celebri consultanţi de investiţii: "Apple îmi aminteşte de Polaroid inainte sa dea faliment"

Unul dintre cei mai celebri consultanţi de investiţii:...

Autor: Ştefan Stan

20.10.2013, 19:26 3169

Investitorul elveţian Marc Faber, creatorul raportului Gloom, Boom & Doom, consideră că Apple este o companie cu probleme, care are o gamă de produse slabe, motiv pentru care se îndreaptă către faliment, scrie Business Insider.

Marc Faber este un om de afaceri elveţian, care deţine compania de investiţii şi consultanţă Marc Faber Ltd. Faber este de asemenea consultant pentru diferite fonduri de investiţii, inclusiv Leopard Cambodia Fund. 

“Apple are genul de acţiuni de care nu sunt deloc interesat”, a spus Faber.

Faber compară Apple cu Polaroid, o altă companie IT care a decăzut din cauză că s-a mişcat mai încet decât piaţa.

„Cazul Apple este la fel ca Polaroid din anii 70’”, a spus Faber. El a adăugat că, „precum Apple, Polaroid a fost fondată de un inovator faimos care a părăsit ulterior compania”.

„Dr. Edwin Land, care a fondat Polaroid, a avut mai multe patente decât oricine altcineva, însă în 1982 a părăsit compania. În 2001, Polaroid a intrat în faliment şi a fost vândută”, a spus Faber.

Apple cu siguranţă arată ca o companie puternică, având peste 43 de miliarde de dolari în conturi şi investiţii pe termen scurt în balanţă. Compania americană a avut 35 de miliarde de dolari de venituri numai în al doilea trimestru al al anului, Apple având o valoare totală de 450 de miliarde de dolari.

Faber însă susţine că industria tehnologiei este plină de “vestigii” ale foştilor lideri de piaţă şi că cea mai mare problemă a Apple este că produsele companiei nu satisfac necesităţile umane de bază, fiind " o companie de jucării de adulţi".

http://www.businessinsider.com/marc-faber-apple-could-go-bust-2013-10

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO