Business Hi-Tech

UPC creste viteza la internet pentru companii

12.02.2008, 19:51 25

UPC Business, divizia dedicata clientilor companii din cadrul UPC, cel mai mare operator de cablu TV de pe piata locala, a lansat o noua oferta de servicii de internet, telefonie si gazduire web/email, care include si majorarea vitezei de acces la internet pana la un nivel garantat de 20 Mbps.
Conform oficialilor companiei tariful practicat de companie in relatia cu clientii companii, exprimat in euro/Mbps, a ajuns sa fie in prezent cu aproape 60% mai mic in mai putin de doi ani.
"Pretul accesului la internet scade vizibil de la un an la altul. UPC reuseste, prin aceasta impachetare de servicii, sa atinga un nou prag de 150 de euro/Mbps, fata de 250 de euro/Mbps in ianuarie 2007 sau 350 de euro/Mbps in martie 2006. Pretul a scazut ca urmare a investitiilor realizate in stabilitatea si scalabilitatea retelei de comunicatii, atat pe teritoriul Romaniei, cat si la nivel european, in cele 10 tari cu prezenta UPC Business", a declarat Calin Geru, Market-ing Manager al UPC Business.
Companiile care incheie contracte cu UPC pana in luna aprilie vor beneficia de viteza contractata pentru acces metropolitan (resursele internet locale) si in cazul accesului la internet, pentru pachetele achizitionate din oferta integrata. Conform UPC, viteza de acces metropolitan poate ajunge pana la 100 Mbps.
Conform oficialilor UPC, pretul pachetelor de servicii internet pentru companii porneste de la un pret de 150 de euro si este negociat in functie de cerintele clientilor.
In ce priveste oferta integrata a UPC Business, aceasta cuprinde toate serviciile, in functie de ce isi aleg clientii (viteza de acces la internet, numarul de linii telefonice, webhosting etc.) Pachetele de servicii integrate UPC se negociaza, iar reducerea fata de tarifele de lista poate ajunge la 30%.
In cazul serviciului de telefonie fixa, UPC practica un tarif unic pentru orice apel catre o retea fixa nationala, in valoare de 2,5 euro centi/minut.
UPC nu a precizat numarul de clienti sau veniturile inregistrate de divizia sa de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO