Business Hi-Tech

UPC vinde internet la 24 Mbps doar pentru clientii noi

12.05.2009, 18:07 21

UPC, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala telecom, a lansat o campanie prin care incearca sa-si majoreze numarul de clienti pe segmentul de servicii de acces la internet, oferindu-le viteze de acces mai mari, de pana la 24 Mbps.

Astfel, UPC a majorat vitezele de download si upload pentru clientii noi care se aboneaza la serviciile de acces la internet incepand cu 11 mai. Cea mai mare viteza propusa de UPC este de 24 Mbps, care are un tarif lunar de 52 de lei.
Compania controlata de americanii de la Liberty Global ofera in acest moment cele mai mari viteze de acces la internet de pe piata si investeste in prezent in infrastructura pentru a ajunge la 100 Mbps pentru download.
In cadrul noii oferte de internet, UPC a dublat viteza de download, precum si viteza de upload pentru pachetul Small, pana la 2 Mbps si respectiv 512 Mbps, in timp ce pentru pachetul Medium vitezele au crescut la 12 Mbps pe download si 2 Mbps pe upload. Pentru pachetul Large, viteza de upload a crescut la 4 Mbps, dublu fata de oferta anterioara. Tarifele corespunzatoare noii oferte sunt de 22 de lei pentru pachetul Small, 32 de lei pentru Medium si 52 de lei pentru Large (preturile nu includ TVA).
Cei mai mari jucatori de pe piata locala de servicii internet sunt RCS&RDS (peste 800.000 de clienti) si Romtelecom (700.000 de clienti). Pe segmentul serviciilor de acces la internet, UPC Romania avea 245.300 de clienti la sfarsitul lunii martie, comparativ cu 207.500 in urma cu 12 luni.
 
In lupta cu Romtelecom si RCS
Prin aceasta campanie, UPC ataca primii doi jucatori de pe piata si prin preturi.
Astfel, abonamentul Romtelecom cu cea mai mare viteza de download (de 20 Mbps) are un cost lunar de 39 de euro (162 de lei, fara TVA). La RCS&RDS, abonamentul care ofera o viteza de download de 10 Mbps are un cost lunar de 39 de lei (TVA inclusa).
Upgrade-ul de viteza se adreseaza deocamdata numai clientilor noi, UPC planificand sa mareasca vitezele pentru clientii vechi in toamna acestui an, au spus oficialii companiei.
Oferta de servicii internet pentru clientii noi este valabila atat in cazul achizitionarii serviciului de internet de sine statator, cat si in cazul pachetelor 2Play.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO