Business Hi-Tech

UTI a câştigat un contract de 1,8 milioane euro în Polonia pentru managementul traficului rutier

UTI a câştigat un contract de 1,8 milioane euro în Polonia pentru managementul traficului rutier

Foto Shutterstock

Autor: Liviu Iancu

03.08.2011, 00:00 621

Grupul UTI, controlat de Tiberiu Urdăreanu, a câştigat recent olicitaţie organizată de primăria oraşului polonez Szczecin (foto)pentru realizarea unui sistem de management al traficului rutier,valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 1,8 milioane de euro.

"Oferta depusă de UTI a obţinut 100 de puncte din 100 posibile.La aceeaşi licitaţie au mai depus oferte firmele Peek Traffic dinOlanda (46,65 puncte), Sprint din Polonia (85,55 puncte), Kapschdin Austria (81,26 puncte) şi Telsat din Polonia (73,14 puncte)",au declarat oficialii UTI. Cu peste 400.000 de locuitori, Szczecineste cel mai mare port polonez de la Marea Baltică.

Potrivit reprezentanţilor UTI, prin noul sistem, conducătoriiauto din Szczecin vor fi informaţi la timp care sunt condiţiile detrafic, timpii de parcurgere a distanţelor, starea infrastructuriirutiere şi rutele ocolitoare în cazul apariţiei unor situaţiineprevăzute.

Sistemul presupune contorizarea în timp real a vehiculelor şimodificarea programelor de semaforizare, pentru a reducere timpulde aşteptare şi pentru a creşte viteza de deplasare şi realizareaunei infrastructuri de comunicaţie proprie administraţiei localedin Szczecin, folosind ca suport fibră optică şi transmisiileradio.

Proiectul este primul pe care UTI îl implementează în Polonia,la trei luni după deschiderea unei filiale în Varşovia, Grupa UTIPolska. Grupul a avut la finalul anului 2010 o cifră de afaceri de159 milioane de euro, în creştere cu 26% faţă de anulprecedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO