Business Hi-Tech

Utilizatorii de Messenger pot folosi acum criptarea la ambele capete

Utilizatorii de Messenger pot folosi acum criptarea la...

Autor: Mediafax

05.10.2016, 14:06 691

Pentru a activa criptarea, un utilizator trebuie să meargă la Settings şi apoi la Secret Conversations pentru a bifa opţiunea. Funcţia poate fi activată şi la deschiderea unui nou mesaj; în partea din dreapta de sus a ecranului apare un mic lacăt care poate fi mutat la stânga sau la dreapta pentru a dezactiva sau activa criptarea, scrie Go4it.

Dacă doriţi să folosiţi Secret Conversations trebuie să actualizaţi aplicaţia Messenger la ultima versiune, pe Android şi iOS. Noua caracteristică nu este disponibilă şi pentru telefoanele cu sistem de operare Windows (Windows Phone sau Windows 10 Mobile).

În cazul în care aceste noi setări nu apar pentru o conversaţie, înseamnă că cealaltă persoană nu are aplicaţia actualizată la zi.

Facebook Messenger este a doua cea mai mare aplicaţie de mesagerie instantă din lume după numărul de utilizatori activi. Pe primul loc se situează WhatsApp, care aparţine tot Facebook.

Prin criptarea completă, numită şi criptare la ambele capete, informaţiile sunt criptate şi la nivel local, nu doar pe traseu, pe dispozitivele de pe care sunt trimise şi pe cele pe care ajung.

Sursa: http://bit.ly/2dJxSBY.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO