Business Hi-Tech

Veniturile Telekom au scăzut în trim. III cu 3%, la 239 mil. euro

Veniturile Telekom au scăzut în trim. III cu 3%, la 239...

Autor: Adrian Seceleanu

06.11.2015, 00:05 346
Veniturile grupului de comunicaţii fixe şi mobile Tele­kom România, format din fostele companii Cosmote şi Rom­telecom, au scăzut cu 3,2% la 239 mil. euro în al treilea tri­mestru, în timp ce profitul operaţional (EBITDA) a scăzut cu 20% la 48 mil. euro, conform datelor comunicate de gru­pul german Deutsche Telekom, acţionar majoritar al ope­rato­rilor prin intermediul grecilor de la OTE. La nouă luni, veni­turile grupului au fost de 721 mil. euro, în scădere cu 3,9% iar EBITDA a fost de 152 mil. euro, în scădere cu 22,4%.
 
Divizia fixă (fostul Romtelecom) a obţinut venituri de 132 mil. euro în trim. III, în scădere cu 7,7%. La nouă luni, comunicaţiile fixe au generat venituri de 414 mil. euro, în scădere cu 5%.
 
„Cu toate că veniturile din segmente precum soluţii IT&C şi servicii de date au continuat să genereze rezultate relevante, nu au putut compensa per ansamblu scăderea veniturilor din wholesale şi activităţi  care nu sunt specifice domeniului principal de activitate al companiei. Costurile  aferente plecărilor voluntare se ridică la 12,2 milioane de euro în al treilea trimestru, cu impact la nivelul EBITDA”, au explicat reprezentanţii Telekom. Numărul de angajaţi ai fostului Rom­telecom a scăzut pentru prima oară sub 6.000 de oa­meni (la 5.983 per­soane).
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO