Business Hi-Tech

Visa: 4,59 mil. euro pe Internet

18.01.2005, 00:00 13

Platile realizate online prin carduri Visa in si din Romania au depasit anul trecut 5,7 milioane dolari (4,59 milioane de euro), in total fiind efectuate aproximativ peste 41.000 tranzactii de cumparare prin intermediul Internetului de catre posesorii de carduri, romani si straini, releva o statistica facuta publica de Visa International.
Datele Visa International arata ca pe parcursul intregului an romanii au cumparat bunuri si servicii prin magazinele virtuale din Romania si din strainatate in valoare de 4,6 milioane de dolari (3,7 milioane de euro), suma medie corespunzatoare unei tranzactii fiind de 135 dolari pe persoana (108,8 euro). Cu alte cuvinte, strainii si romanii plecati peste hotare care detin carduri Visa au cumparat dn magazinele online din tara bunuri in valoare de 1,1 milioane de dolari (878.000 de euro).
"Consumatorii au din ce in ce mai multa incredere fata de Internet ca un canal global de vanzari cu amanuntul", a comentat directorul Visa International CEMEA pentru Romania si Bulgaria, Catalin Cretu.
Luna decembrie a batut toate recordurile in materie, spun oficiali Visa, nivelul cheltuielilor realizate online fiind cel mai mare de pana acum inRomania. Detinatorii de carduri Visa au cumparat in si din Romania in luna decembrie cadouri in valoare de1,59 milioane de dolari (1,28 milioane de euro), cu alte cuvinte aproximativ 28% din totalul comenzilor pe anul anterior.
Cardurile Visa au generat anul trecut un volum de tranzactii la nivel mondial de aproximativ 2.400 de miliarde de euro, fiind acceptate in peste 150 de tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO