Business Hi-Tech

Vodafone a lansat pe piata locala portalul Live! 3G

22.06.2006, 18:48 24

Vodafone Romania a lansat portalul pentru telefonul mobil Vodafone Live! 3G, portal care face parte din oferta multimedia a grupului britanic, cel mai mare operator de telefonie mobila din lume, dupa cifra de afaceri.
Vodafone Live! 3G este un serviciu de "infotainment", adica o combinatie intre divertisment si informare. Portalul pune la dispozitie o varietate de servicii si continut multimedia, printre care apeluri video, programe TV pe mobil, stiri, sport, moda, jocuri, tonuri de apel, imagini pentru telefonul mobil si videoclipuri, conform oficialilor Vodafone.
Portalul Vodafone Live! 3G va fi disponibil atat abonatilor Vodafone, cat si posesorilor de cartele preplatite. Acestia din urma nu vor dispune insa de posibilitatea de a efectua apeluri video, dar vor beneficia de toate celelalte servicii oferite prin portal, a declarat Andreea Stanescu, senior director consumer market in cadrul Vodafone, costul serviciilor (traficul de date, sau contravaloarea unei melodii, de exemplu) fiind retinut din creditul disponibil pe cartela. Vodafone le va permite in curand si utilizatorilor de cartele preplatite sa efectueze apeluri video, a precizat pentru ZF Andreea Stanescu. Vodafone Live il inlocuieste pe cel lansat de companie cu un an in urma - Connex Play.
Pe partea continutului video, Vodafone Live! 3G dispune de o sectiune numita mobile TV unde clientii pot accesa cinci posturi de televiziune - Realitatea TV, TV Klumea, Chili TV, Discovery TV si Fashion TV, dar si emisiunile Reteta Zilei si Promotor sau serialele La Bloc, La Servici, Bune si Nebune si Lacrimi de iubire. In plus, in aceasta sectiune pot fi urmarite imagini video in direct de pe Autostrada Soarelui si din statiunea Mamaia.
La capitolul stiri, utilizatorii pot fi informati in permanenta si prin serviciul de stiri de ultima ora care le ofera informatii de business, sportive si de lifestyle. In Vodafone Live! 3G este disponibila o revista a presei zilnica, iar clientii pot citi stiri publicate in ZF sau Gazeta Sporturilor direct pe mobil si pot accesa reviste ca Maxim si Playboy intr-un format special.
Prin sectiunea Sport, clientii operatorului au acces la informatii din Formula 1, fotbal, handbal, sporturi extreme sau automobilism. La toate acestea se adauga un continut exclusiv Ferrari si articole din Gazeta Sporturilor.
Iar pe partea de muzica, serviciul vine cu noutati precum Radio DJ si Full Track Music Download, prin care utilizatorii isi pot alege muzica preferata personalizand astfel ce asculta sau descarca melodii dintr-o oferta de peste 500.000 de piese, a mai spus Andreea Stanescu. Odata descarcate, melodiile pot fi salvate si ascultate si pe PC.
Vodafone Live! 3G este disponibil atat prin plata unei taxe de 0,20$ pentru fiecare accesare a unei stiri, a unui clip video sau a unei melodii din portal, fie printr-un abonament lunar de 5$ care le ofera navigare nelimitata in paginile portalului, un ton de apel, 50 de SMS-uri si 25 de MMS-uri gratuite.
Portalul prin 3G este disponibil si in roaming, in reteaua a 25 de operatori din 20 de tari.
Vodafone a lansat si 8 modele de telefoane mobile dedicate exclusiv portalului Live! 3G, dintre care cinci vor fi disponibile numai pentru clientii Vodafone - Nokia 6234, Sharp GX 29, Sharp GX 17, Samsung ZV10, Sagem my400v. Serviciul Vodafone Live! 3G, disponibil in 22 de tari, a atins la nivel international aproximativ 10 milioane de utilizatori in martie 2006, iar Vodafone Live! are peste 34,6 milioane de clienti la nivel international.
Vodafone Romania este unul dintre cei mai importanti operatori de telefonie mobila, cu peste sase milioane de clienti la finele lunii martie, din care circa 136.000 pentru serviciile 3G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO