Business Hi-Tech

Vodafone: internet la 3,6 Mbps cu tarife de la 9 euro pe luna

15.02.2008, 21:42 81

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, va lansa pe 16 februarie sase planuri tarifare pentru accesul mobil la internet, prin care compania intentioneaza sa-si extinda gama de clienti inclusiv catre persoanele fizice.
Abonamentele, destinate clientilor persoane fizice si companii, permit accesul la internet la viteze de pana la 3,6 Mbps, preturile fiind cuprinse intre 9 si 27 euro/luna, fara TVA.
Denumit Unlimited Mobile Internet, primul abonament le va permite clientilor, pentru 9 euro/luna, sa acceseze internetul cu viteze de pana la 1 Mbps pentru un trafic lunar de 1 GB. Traficul de date care depaseste 1 GB nu va fi taxat suplimentar, insa viteza corespunzatoare acestuia va fi diminuata la 128 kbps.
Orange, principalul competitor al Vodafone, are de asemenea in oferta pentru persoane fizice abonamente cu acces nelimitat la internet, insa dupa depasirea traficului lunar inclus in contract, compania activeaza automat pachete de trafic de cate 500 MB, care sunt tarifate suplimentar.
Vodafone a lansat si abonamentul Unlimited Mobile Internet de 15 euro, care asigura viteze de pana la 3,6 Mbps pentru un trafic lunar de 2 GB.
In cazul depasirii celor 2 GB, viteza va fi, de asemenea redusa, la 128 kbps.
"Cu abonamente care incep de la 9 euro/luna pentru contractele incheiate pe doi ani, utilizatorii au la dispozitie pachete cu trafic de date nelimitat, cardul sau modemul Vodafone fiind oferite gratuit (...). Credem ca aceasta oferta va incuraja adoptarea serviciilor de internet de catre toate categoriile de utilizatori din Romania", a spus directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon. Pachetele Mobile Internet&Office 1 GB, Mobile Internet&Office 2 GB, Mobile Internet&Office 4 GB si Mobile Internet&Office 8 GB, cu trafic inclus de 1GB, 2GB, 4GB si respectiv 8 GB, ofera clientilor acces la internet la viteze de pana la 3,6 Mbps, la preturi de 12 euro, 15 euro, 18 euro si respectiv 27 euro pe luna.
Traficul de date suplimentar se taxeaza cu 0,02 euro/MB, pentru primele doua pachete, si cu 0,01 euro/MB pentru pachetele cu 4 GB si 8 GB inclusi, viteza ramanand de 3,6 Mbps.
Clientii Vodafone au la dispozitie patru dispozitive de conectare mobila, la preturi care variaza in functie de pachetul ales si de perioada contractuala.
Serviciile 3G Broadband ale Vodafone acopera 42,3% din populatia Romaniei.
Orange a anuntat de asemenea ca mizeaza in acest an pe o extindere puternica a afacerilor pe segmentul de date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO