Business Hi-Tech

Vodafone reduce tarifele la roaming, din 29 august

03.07.2007, 19:22 15

Operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania va aplica incepand cu data de 29 august noile tarife impuse de Uniunea Europeana pentru apelurile in roaming din spatiul comunitar, a anuntat ieri compania.
Vodafone Romania va practica, incepand cu 29 august, un tarif de 0,65 dolari/minut, fara TVA (echivalentul a 0,48 euro/minut), pentru apelurile efectuate catre destinatii din UE, indiferent daca clientul va utiliza sau nu reteaua unui operator preferat Vodafone.
Pentru apelurile primite in roaming, in spatiul UE, clientii Vodafone Romania vor beneficia de tariful unic de 0,32 dolari/minut, fara TVA (echivalentul a 0,24 euro/minut). Noile tarife Vodafone World au fost stabilite in conformitate cu prevederile regulamentului Uniunii Europene, la cursul de schimb din data de 30 iunie 2007, au precizat reprezentantii Vodafone.
Tarifele impuse de UE operatorilor de telefonie mobila sunt de 0,49 euro/minut pentru apelurile realizate in strainatate si de 0,24 euro/minut pentru apelurile primite in strainatate. Anterior acestei decizii, tariful pentru apelurile efectuate varia de la 1,39 dolari/minut la 3,39 $/minut in functie de zona.
Tarifele vor fi valabile din data de 29 august doar pentru clientii care vor solicita activarea eurotarifelor pentru roaming in data de 29 iulie, au precizat reprezentantii Vodafone. Conform procedurilor impuse de UE, operatorii au obligatia de a le propune clientilor eurotariful la roaming cel mai tarziu la data de 29 iulie, moment din care dupa alte 30 de zile, eurotariful trebuie sa fie in vigoare.
Abonatii operatorului roman pot solicita gratuit noile tarife de roaming Vodafone World pentru Uniunea Europeana, apeland serviciul de relatii cu clientii in perioada 29 iulie-28 august 2007 iar activarea noilor tarife se va produce in termen de 30 de zile de la data solicitarii. Incepand cu data de 29 septembrie, abonatii care nu au solicitat, in perioada mentionata, activarea noilor tarife vor beneficia automat de acestea, cu exceptia clientilor Vodafone Passport. "Acestia din urma vor beneficia in continuare de tarifarea Vodafone Passport, atunci cand utilizeaza o retea Vodafone Passport, si de noile tarife Vodafone World, atunci cand utilizeaza o alta retea a unui partener de roaming Vodafone din Uniunea Europeana", se precizeaza in comunicat.
Vodafone Romania va modifica, incepand cu 29 august, si zonele de roaming incluse in programul Vodafone World, astfel incat toate tarile membre UE vor intra in Zona 1.
Tarifele Vodafone World pentru apelurile in roaming catre alte destinatii, din afara Uniunii Europene, precum si pentru apelurile video, SMS, MMS si GPRS nu suporta modificari. Utilizatorii Cartelei Vodafone si Vodafone 2in1 vor beneficia automat, incepand cu 29 august, de noile tarife Vodafone World pentru Uniunea Europeana.
Orange Romania, Cosmote si Telemobil (Zapp) nu au anuntat pana in prezent calendarul trecerii la eurotarifele pentru roaming insa este de asteptat ca acesta sa fie in mare masura similar cu cel anuntat de Vodafone. Avand in vedere ca trecerea la eurotarif este strict reglementata de UE, singura data care ar putea varia in cazul celorlalti operatori este data de la care intra in vigoare eurotarifele, avand in vedere ca acestea pot fi activate si mai repede de 29 august.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO