Business Hi-Tech

Vodafone reduce taxa de conectare la roaming

18.06.2007, 18:25 19

Vodafone Romania a anuntat ca va reduce taxa de conectare a apelurilor in roaming european pentru clientii Vodafone Passport de la 1,2 dolari (90 eurocenti) pe apel la 0,99 dolari (74 eurocenti) pe apel, preturi fara TVA.
Oficialii operatorului au precizat ca planurile tarifare pentru convorbirile in regim roaming vor fi pastrate.
Serviciul Vodafone Passport a fost lansat pe plan local pe 22 iunie 2006, si are in prezent aproximativ 460.000 de clienti.
Vodafone Passport este o optiune de roaming care poate fi activata gratuit de catre clientii serviciului standard de roaming, oferindu-le posibilitatea de a efectua convorbiri in romaning la aceleasi tarife din Romania, platind doar o taxa de conectare.
In 2007, Vodafone Romania a adaugat Bulgaria si Turcia pe lista retelelor Vodafone si retelelor partenere in care clientii pot beneficia de serviciul Passport, numarul acestora ajungand la 29. In Europa exista peste 10 milioane de clienti ai serviciului Vodafone Passport.
Taxa de conectare (valabila atat pentru apeluri efectuate, cat si pentru apeluri primite) pentru operatorii Vodafone Passport din restul lumii (Australia, Japonia, Noua Zeenlanda, spre exemplu) este de 2,40 dolari (1,8 euro) pe apel, fara TVA.
La inceputul lunii iunie, reglementarile privind reducerea pretului convorbirilor in roaming au fost adoptate de catre ministrii europeni care au participat la reuniunea Consiliului pentru Transporturi, Telecomunicatii si Energie al Uniunii Europene.
Reglementarile prevad ca in primul an tariful maxim pentru efectuarea unui apel in strainatate va fi de 49 de eurocenti pe minut, in timp ce pretul pentru un apel receptionat va scadea la 24 de eurocenti pe minut.
In urmatorii ani, preturile vor scadea succesiv, urmand sa ajunga la 43 de eurocenti, respectiv 19 de eurocenti pe minut in al treilea an de la adoptare.
In urma cu trei saptamani, Orange Romania a lansat optiunea Advantage, care permite utilizatorilor sai de cartele prepay sa isi reudca tarifele de roaming cu pana la 67%, la 0,69 euro/minut. Totodata, abonatii operatorului pot beneficia de tarife cu 44% mai mici pentru convorbirile in roaming fata de tarifele standard in tarile europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO