Business Hi-Tech

Vodafone Romania va trece la tarifarea in euro, in loc de dolari, la 1 octombrie

Vodafone Romania va trece la tarifarea in euro, in loc de dolari, la 1 octombrie

Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania: Trecerea la euro a fost un proces complex, care a durat peste sase luni si a presupus modificari importante in sistemele noastre informatice si in schemele de tarifare

29.08.2007, 18:21 21

Compania Vodafone Romania va exprima in euro, de la 1 octombrie, tarifele pentru serviciile furnizate clientilor, renuntand la moneda americana, a anuntat operatorul de telefonie mobila.
"Trecerea la euro a fost un proces complex care a durat peste sase luni si a presupus modificari importante in sistemele noastre informatice si in schemele de tarifare. Am dorit sa facem aceasta trecere in conditii cat mai avantajoase pentru clientii nostri, printr-un proces transparent si o comunicare proactiva, in conditiile inregistrarii unui curs valutar oscilant in ultimele luni", a declarat directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon.
De la 1 octombrie, abonamentele, tarifele nationale de voce si date, precum si creditul existent pe cartela Vodafone si pe abonamentul Vodafone 2in1 vor fi transformate din dolari in euro, folosind rata de conversie 0,73421 (1 $ a 0,73421 euro sau 1 euro a 1,36 $), calculata ca medie a cursurilor Bancii Nationale a Romaniei pentru euro/lei si dolar/lei, din perioada 29 iulie-27 august 2007.
"Facturarea va avea ca baza de calcul noile tarife in euro care vor fi transformate in lei la cursul de schimb al BNR din data emiterii facturii", se arata in comunicat. Ca si in cazul trecerii la tarifarea in euro de catre Orange Romania, pentru anumite tarife si abonamente din portofoliul Vodafone, conversia automata nu va fi aplicata.
Din motive care tin, potrivit Vodafone, de simplitatea si claritatea comunicarii catre clienti, aceste tarife se vor ajusta astfel: abonamentul Vodafone Standard, de
4 $, devine 3 euro; tariful de 0,07 $ pentru un SMS (mesaj scris) national devine 0,05 euro; tariful de 0,15 $ pentru un SMS international devine 0,12 euro; tariful de 0,19 $ pentru MMS devine 0,14 euro.
Valoarea unui punct de loialitate se va schimba de la 0,01 $ la 0,01 euro. Valoarea punctelor acumulate pana la 1 octombrie, exprimata pana acum in dolari SUA, se va transforma in euro, conform ratei de conversie specificata mai sus.
Utilizatorii existenti ai cartelei Vodafone vor beneficia, incepand cu 1 octombrie, de noi tarife exprimate in euro. Noile tarife, bonusuri si valori de reincarcare vor fi anuntate incepand cu 24 septembrie. Clientii serviciilor preplatite vor avea la dispozitie un numar special, 757, pe care-l pot apela gratuit de pe telefonul mobil, pentru a consulta noua schema de tarifare. Tarifele si abonamentele pentru apeluri internationale si in roaming vor fi, la randul lor, modificate.
Noile tarife sunt disponibile pe pagina web a operatorului incepand de ieri. Vodafone Romania este o filiala a grupului britanic de telecomunicatii mobile Vodafone. La finele lunii iunie, operatorul avea 8,223 milioane de clienti.
Pe piata telefoniei mobile mai activeaza Orange Romania, cu 8,57 milioane de clienti (luna iunie 2007), Cosmote Romania - doua milioane de utilizatori (aprilie 2007) si Telemobil, operatorul serviciului Zapp, cu aproximativ 500.000 de abonati (decembrie 2006).
Singurul operator de telefonie mobila care va mentine tarifarea in moneda americana este Telemobil (Zapp).
Orange Romania a trecut la euro in luna ianuarie 2007, iar serviciile Cosmote au fost tarifate in euro de la inceputul activitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO