Business Hi-Tech

Vodafone s-a aliat cu Google pentru a da mai mult continut multimedia pe mobil

17.02.2006, 22:13 15

Vodafone si Google au in plan un serviciu care va permite clientilor care utilizeaza serviciile 3G sa "sape" mai adanc pe Internet.

Cel mai mare operator de servicii de telefonie mobila din lume dupa venituri, Vodafone, a incheiat un parteneriat cu Google, cel mai mare motor de cautare din lume, pentru a oferi servicii de cautare pe telefoanele mobile 3G, fara a da foarte multe detalii, scrie presa inter-nationala.

Utilizatorii vor putea efectua cautari in portalul de continut multimedia Vodafone Live!, un pachet de servicii pe care operatorul britanic il comercializeaza in majoritatea pietelor dezvoltate unde este prezent, dar si pe Internet.

In Romania serviciile 3G din gama Vodafone Live! vor fi lansate in aceasta vara, a declarat in ianuarie directorul executiv al Connex - Vodafone, Liliana Solomon.

Filiala din Romania a operatorului britanic este cea de-a sasea din grup ca numar de clienti, dupa Germania, Italia, Anglia, Japonia si Spania, conform oficialilor Connex - Vodafone. "Live! este un produs de tip infotainment (combinatie intre informare si divertisment - n.r.). Se va lansa in vara si va furniza un continut mai bogat decat actuala oferta 3G a Connex - Vodafone, in principal datorita faptului ca vom beneficia de contractele la nivel global semnate de Vodafone", a explicat atunci seful Connex.

Serviciile 3G se orienteaza tot mai mult catre segmentul de continut multimedia si divertisment, fiind o industrie care se va dezvolta foarte mult in urmatorii ani, scrie presa internationala. Operatorii de telefonie mobila din toata lumea au investit miliarde de euro in retelele 3G, iar acum au nevoie sa-si mareasca numarul de utilizatori prin oferta de noi servicii, pentru a-si putea recupera acele investitii.

Astfel, Vodafone are in plan sa profite de popularitatea Internetului si a motorului de cautare Google, prin aceste servicii de cautare pe mobil urmarind sa-si mareasca baza de clienti si incasarile din serviciile oferite, conform oficialilor companiei.

Pentru Google, parteneriatul cu Vodafone este foarte bine primit, intrucat va conduce la extinderea serviciilor companiei pe un numar tot mai mare de telefoane mobile din lume, au precizat oficialii motorului de cautare. Google are deja un contract cu rivalul Vodafone, T-Mobile, conform caruia clientii serviciilor 3G ale operatorului dispun de pagina de Internet Google si o pot seta ca fiind pagina principala pe telefonul mobil, atunci cand navigheaza online, scrie presa internationala.

Vodafone are de asemenea in plan sa lanseze o gama proprie de telefoane mobile de generatia a treia (3G), scrie BBC News Online. In acest sens, compania a incheiat un contract pe cinci ani cu Huawei Technologies si spera sa lanseze primul terminal in septembrie anul acesta, conform oficialilor celor doua companii, care au refuzat insa sa dea mai multe detalii despre acest parteneriat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO