Business Hi-Tech

Vodafone şi RCS&RDS se luptă pentru licenţe radio pentru servicii de net mobil în Ungaria

Vodafone şi RCS&RDS se luptă pentru licenţe radio...

Autor: Adrian Seceleanu

17.05.2016, 19:54 654

Subsidiarele din Ungaria ale companiei locale de cablu RCS&RDS şi ale grupului britanic Vodafone au fost admise de Autoritatea de reglementare în comunicaţii şi media (NMHH) din Budapesta în etapa următoare a procedurii prin care instituţia vinde licenţe pentru servicii de internet mobil în banda de frecvenţe de 3400 MHz - 3800 MHz, conform unui anunţ al instituţiei.

NMHH va analiza "cu atenţie" ofertele depuse de cei doi operatori înainte de a anunţa rezultatul competiţiei “peste câteva săptămâni”. Licenţele vor fi valabile până în 2034.

RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Teszari din Oradea, oferă deja servicii de televiziune, telefonie şi internet fix prin infrastructura proprie şi de net mobil prin reţeaua rivalilor de la Telenor. Compania de cablu urmează să lanseze servicii mobile şi pe baza licenţei câştigate de la statul ungar în septembrie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO