Business Hi-Tech

Vodafone: telefonie fixa si pe rezidential

19.06.2007, 18:57 44

Vodafone Romania va anunta astazi intrarea companiei pe piata de telefonie fixa pentru clientii persoane fizice, devenind astfel primul operator de telefonie mobila de pe piata locala care va oferi aceste servicii catre consumatori. Compania va furniza astazi detalii despre acest serviciu in cadrul unei conferinte de presa.
Vodafone, companie cu afaceri de peste un miliard de euro si peste 7,7 milioane de clienti anul trecut, intra pe o piata extrem de concurentiala, caracterizata de un razboi dur intre cel mai mare jucator - Romtelecom, si operatorii de cablu TV RCS&RDS si UPC Romania.
Compania era deja prezenta pe piata de servicii de telefonie fixa insa exclusiv pentru segmentul de clienti reprezentat de companii, pentru care oferea pachete de servicii convergente (telefonie mobila si fixa, servicii de acces Internet fix si mobil), prin tehnologii care includ si WiMax.
In luna mai Vodafone a inceput sa aloce numere de telefonie fixa pentru clientii companii, decizie in urma careia utilizatorii de business care detin asemenea numere platesc un tarif de 0,03 dolari/minut (fara TVA) pentru apelurile de voce fixe efectuate in reteaua operatorului si catre celelalte retele nationale fixe. Conform Vodafone, numarul de clienti-companii este de peste 6.000.
Si Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala ofera servicii convergente de telefonie si Internet pentru segmentul business, planurile enuntate pana in prezent de oficialii operatorului prevazand insa doar extinderea acoperirii acestor servicii si catre firmele mici si mijlocii, pana la sfarsitul lui 2007.
Concurenta dura din piata a determinat recent Romtelecom sa lanseze un abonament care include convorbiri gratuite in retea, ulterior UPC lansand un abonament care include convorbiri gratuite nelimitate in orice retea de telefonie fixa. Romtelecom va lansa in acest an pachete care vor combina telefonia fixa si Internetul cu telefonia mobila de la compania-sora Cosmote.
In ciuda acestei concurente puternice de pe piata locala a telefoniei fixe si a resurselor financiare si de marketing disponibile in cadrul grupului Vodafone, reprezentanti ai jucatorilor din piata spun ca este greu de crezut ca Vodafone va intra intr-un razboi al preturilor cu ceilalti jucatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO