Business Hi-Tech

Vodafone, venituri de 615 mil. euro in S1

11.11.2008, 19:06 20

Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, a inregistrat in primul semestru al anului fiscal 2008/2009, incheiat pe 30 septembrie, o crestere de 7,7% a veniturilor totale, la un curs valutar constant, pana la 615 mil. euro, pe fondul majorarii bazei de clienti cu 11%.
Compania avea la finele lunii septembrie 9,5 milioane clienti, din care aproape 37% erau utilizatori de servicii cu abonament. Profitul operational inainte de includerea deprecierii si amortizarii (EBITDA) al Vodafone Romania a fost de 282,6 mil. euro, in crestere cu 2,7% fata de intervalul aprilie-septembrie 2007, la un curs valutar constant, reprezentand 46% din veniturile totale.
In urma cu un an, atat Vodafone, cat si Orange, anuntau cresteri de peste 20% ale veniturilor pentru intervalul aprilie-septembrie. Vodafone pune incetinirea ritmului de crestere pe seama reglementarilor, a competitiei crescute si a maturizarii pietei locale telecom.
"Rezultatele noastre financiare continua sa arate o performanta buna a companiei. Incetinirea ritmului de crestere a cifrei de afaceri fata de anul trecut se datoreaza, in egala masura, efectelor venite din zona de reglementare (ca urmare a reducerii tarifelor de terminare si a tarifelor de roaming), precum si a maturizarii pietei locale. Cu o rata de penetrare a telefoniei mobile de circa 130%, Romania a iesit din categoria pietelor emergente, confruntandu-se acum cu provocarile pietelor de telecomunicatii din tarile vest-europene mature", a declarat pentru ZF Liliana Solomon, CEO al Vodafone Romania. Orange, numarul unu pe piata de telefonie mobila, a obtinut in aceeasi perioada venituri de 670 mil. euro, in crestere cu 7,9%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO