Business Hi-Tech

Vodafone vine cu aplicaţii pentru Android

Vodafone vine cu aplicaţii pentru Android

Autor: Adrian Seceleanu

26.09.2011, 00:02 595

Clienţii Vodafone România care utilizează smartphone-uri cu sistemul de operare Google Android pot vizualiza direct pe telefon costurile şi consumul de servicii de voce şi date sau vremea în Bucureşti şi în alte localităţi dacă descarcă din magazinul online al Google aplicaţiile speciale dezvoltate de companie, a anunţat operatorul.

Cu aplicaţia MyVodafone, care, potrivit companiei, urmează să fie disponibilă "în curând" şi pentru telefoane precum Apple iPhone, utilizatorii pot afla costurile şi consumul de voce şi date prin serviciul Cost Control. "Aceştia pot vedea balanţa ultimei facturi, precum şi localizarea magazinelor Vodafone pe o hartă interactivă." Aplicaţia are şi o secţiune cu informaţii în legătură cu campaniile promoţionale ale companiei. Cu cealaltă aplicaţie lansată de companie utilizatorii pot vedea în timp real vremea din ţară cu aplicaţia Vodafone Meteo, dezvoltată în colaborare cu Administraţia Naţională de Meteorologie. "Aplicaţia furnizează informaţii despre temperatură, presiune, umezeală şi vânt şi permite utilizatorilor să posteze informaţii despre localizare, temperatură şi status pe reţelele sociale", conform companiei.

Vodafone a lansat şi o nouă versiune a browser-ului Opera Mini Vodafone, ce permite comprimarea traficului de date necesar pentru browsing, dar şi un sistem de plată pentru aplicaţiile din magazinul de soft al Nokia - Ovi Store, direct pe factura Vodafone. Fiecare aplicaţie contra cost care este descărcată de un client al Vodafone care are un smartphone Nokia din Ovi Store va fi trecută pe factura Vodafone, iar plata se va efectua odată cu achitarea celorlalte servicii furnizate de Vodafone.

"Noile aplicaţii dezvoltate de Vodafone, precum şi versiunile co-branded ale unora dintre cele mai populare aplicaţii din România, sunt unul dintre paşii pe care îi facem pentru a aduce utilizatorilor noştri (...) con­ţi­nut pentru telefoanele mobile. Clienţii Vo­da­fone au şi un nou browser, Opera Mini Vodafone, pentru un plus de eficienţă în conectivitatea online, pe cea mai bună reţea de date mobile din ţară, în ceea ce priveşte acoperirea şi viteza", a declarat Dragoş Chivu, director data marketing al companiei.

Vodafone este, după Orange, al doilea mare operator de telefonie mobilă care lansează aplicaţii pentru smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO