Business Hi-Tech

Vodafone vine cu două noi aplicaţii pe smartphone

Vodafone vine cu două noi aplicaţii pe smartphone

Autor: Adrian Seceleanu

14.06.2012, 00:03 500

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat împreună cu Asociaţia Transport Urban o aplicaţie care le permite utilizatorilor să-şi planifice rutele cu mijloace de transport în comun (în Bucureşti şi Iaşi) şi să plătească pentru călătorii (doar în Capitală).

"Aplicaţia include opţiunea de planificare a rutelor urbane, utilizând mijloacele de transport public din Bucureşti şi Iaşi şi este compatibilă cu sistemele de operare Google Android, Apple iOS şi Microsoft Windows Phone. Utilizatorii din Bucureşti îşi vor putea plăti călătoriile în sistemul de transport public RATB direct din apli­caţie", potrivit anunţului Vodafone.

Vodafone a lansat şi aplicaţia Mersul Trenurilor powered by Vodafone, construi­tă prin intermediul platformei Appscend, disponibilă atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Aplicaţia oferă acces la o bază de date actualizată despre circulaţia curselor feroviare din ţară, cu ajutorul căreia utilizatorii vor putea să găsească toate informaţiile necesare pentru o călătorie cu trenul în ţară.

Utilizatorii din Bucureşti vor putea achiziţiona un abonament zilnic de călătorie RATB direct din aplicaţie, la acelaşi preţ cu cel plătit la punctele de vânzare RATB.

Achiziţionarea se face prin accesarea butonului de plată bilete, iar după selectarea opţiunii "Plateste prin SMS" aplicaţia va genera un SMS predefinit cu textul "A" către numărul 7456. Utilizatorul trebuie doar să selecteze opţiunea de trimitere SMS, iar după câteva secunde, acesta va primi confirmarea plătii şi codul de control alocat. Mesajul trebuie păstrat până la expirarea valabilităţii abonamentului.

"Aplicaţiile Transport Urban şi Mersul Trenurilor, powered by Vodafone, reprezintă două surse importante de informare în viaţă de zi cu zi pentru utilizatorii de smartphone-uri din România. Lansarea lor pentru mai multe platforme îmbogăţeşte lista de aplicaţii pe care le-am identificat ca fiind printre cele mai utile din segmentul lor, menite să simplifice accesul la informaţii cu ajutorul internetului pe mobil. În plus, lansăm în premieră şi opţiunea de achiziţionare de abonamente zilnice de călătorie RATB direct prin intermediul aplicaţiei Transport Urban, tarifabilă pe factură sau direct din creditul cartelei Vodafone", a declarat Ovidiu Paraschivescu, Team Leader, Applications, Vodafone România.

Transport Urban powered by Vodafone include harta oraşelor Bucureşti şi Iaşi, pe care sunt prezente toate staţiile autobuzelor, tramvaielor şi troleelor, precum şi instrumente de selectare a punctelor de plecare, respectiv de sosire, calcularea rutei optime realizându-se astfel cu uşurinţă. Traseele pot fi printate, salvate sau trimise prietenilor. În curând, aplicaţia va integra şi reţelele de transport din Braşov, Timişoara, Constanţa şi Cluj-Napoca. Atât versiunea pentru mobil, cât şi cea web a Transport Urban (www.transporturban.ro), sunt disponibile în limbile română şi engleză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO