Business Hi-Tech

WebSoft: Vindem de 1 mil. euro in Germania

15.09.2006, 19:07 14

Compania romaneasca WebSoft si-a anuntat intentia de a lansa pe piata romaneasca, in parteneriat cu compania germana Communigate24, programul software Dolphin, o aplicatie dezvoltata in mare parte in Romania si disponibila deja pe piata germana.
Dolphin este un sistem general de e-business, care include solutii de gestionare a continutului web, comunicarii interne si a produselor si relatiilor cu clientii. "Dolphin a prins foarte bine in Germania deoarece este un produs relativ ieftin si care poate fi dezvoltat in functie de necesitatile fiecarei companii", a declarat Peter Gluck, sales manager - Communigate24.
Pretul minim de vanzare al soft-ului Dolphin este de 290 de euro, aceasta valoare crescand, in functie de numarul de module, pana la cateva zeci de mii de euro. "Anul trecut in Germania vanzarile inregistrate de aplicatie s-au cifrat la 500.000 de euro, iar pentru anul acesta preconizam o dublare a acestora", a precizat Peter Gluck. El a mai spus ca pe piata romaneasca lansarea se va face in perioada urmatoare, principalii clienti vizati fiind companiile de retail, firmele mici si mijlocii, dar si companii IT care vor sa comercializeze softul sub marca proprie.
"Cand ne vom face vizibili pe piata din Romania, estimam ca vanzarile vor merge mult mai bine decat in Germania, deoarece una dintre provocarile cu care se confrunta azi IMM-urile din Romania este managementul informational", a mai spus Gluck. El nu a dorit sa faca estimari cu privire la valoarea vanzarilor locale, insa a precizat ca in urmatoarele luni intentioneaza sa dezvolte o echipa de vanzari, prin angajarea a zece agenti si sa mute sediul central al firmei WebSoft de la Dej la Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO