Business Hi-Tech

WhatsApp va oferi şi servicii de voce pentru utilizatori din al doilea trimestru al anului

WhatsApp va oferi şi servicii de voce pentru utilizatori...

Autor: Ioana Nita

24.02.2014, 20:32 581

Utilizatorii WhatsApp, serviciul de mesagerie cumpărat recent de Facebook, vor putea iniţia şi apeluri de voce din cadrul aplicaţiei începând cu al doilea trimestru al acestui an, potrivit anunţului făcut ieri de fondatorul şi CEO-ul companiei Jan Koum la expoziţia Mobile World Congress din Barcelona.

Koum a anunţat de asemenea că serviciul de mesagerie are în prezent peste 465 de milioane de utilizatori, numărul acestora fiind în creştere faţă de săptămâna trecută, când aplicaţia a fost achiziţionată de Facebook pentru 19 miliarde de dolari. Atunci WhatsApp avea 450 de milioane de membri, notează Business Insider.

În prezent, aplicaţia le permite utilizatorilor să trimită şi mesaje audio scurte, însă cu un serviciu de voce în timp real prin intermediul conexiunii la internet WhatsApp va intra în competiţie cu Skype sau Viber. Anunţul făcut de Koum reprezintă de asemenea o ameninţare la adresa operatorilor de telecom pentru că oferă o alternativă la serviciile de voce furnizate de aceştia.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO