Business Hi-Tech

Yahoo!: Avem nevoie de o restructurare majora

20.06.2007, 18:35 14

Jerry Yang, unul din cofondatorii Yahoo!, a preluat functia de director executiv de la Terry Semel, care s-a retras pe fondul criticilor aduse de investitori, nemultumiti de performantele companiei in raport cu rivalul Google, scrie presa internationala.
"Vreau sa ma asigur ca putem duce compania la nivelul urmator", a declarat Yang, adaugand: "Nu voi fi un director interimar. Compania are nevoie de cineva pentru o restructurare majora". Semel nu se va retrage din companie, urmand sa ocupe functia de presedinte al consiliului de directori, insa fara a mai detine atributii executive. Susan Decker, fostul director financiar, a fost numita in functia de presedinte executiv. Yang l-a inlocuit pe Semel dupa ce Yahoo! a pierdut pozitia de lider pe piata publicitatii online in detrimentul Google. De altfel, compania nu a avut o evolutie stralucita in ultimii ani, pierzandu-si din cota de piata si fiind criticata pentru lipsa inovatiei.
Circa 26% din totalul cautarilor online din Statele Unite sunt efectuate folosind motorul Yahoo!, cu mult sub cota de peste 49% pe care o detine Google.
Semel a preluat conducerea Yahoo! in urma cu sase ani si a incercat orientarea companiei spre segmentele de publicitate si media online. In ultimii ani insa, fostul director executiv a fost criticat de catre actionari pentru ca nu a asigurat o evolutie suficient de rapida a companiei pe segmentele de cautare si publicitate online.
Semel a precizat ca ultimul an a fost unul dificil pentru Yahoo!, iar nicio persoana din companie nu a fost multumita de rezultatele financiare.
Jerry Yang, in varsta de 38 de ani, a creat motorul de cautare Yahoo! in 1995 impreuna cu David Filo, un coleg de la Universitatea Stanford.
Noul CEO intentioneaza sa angajeze ingineri pentru a imbunatati procesele tehnologice ale companiei, in incercarea de a recupera din terenul pierdut in lupta cu Google.
Dupa anuntul demisiei lui Semel, actiunile Yahoo! au crescut cu aproape 3%, inchizand la 28,12 dolari (21,1 euro). Comparativ cu anul trecut, titlurile Yahoo! s-au depreciat cu circa 10%, in timp ce pretul actiunilor Google a urcat cu 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO