Business Hi-Tech

Yahoo! preferă vânzarea activelor din Asia decât să fie preluată de un grup de cumpărători

Autor: Adrian Seceleanu

31.10.2011, 00:01 260

Yahoo! preferă să vândă activele deţinute în Asia şi să distribuie fondurile obţinute acţionarilor decât să fie preluată de un grup de cumpărători, potrivit mai multor surse apropiate situaţiei, transmite Bloomberg. Acest scenariu apare drept cea mai probabilă opţiune pentru Yahoo! şi i-ar putea permite companiei să plătească dividende speciale sau să răscumpere acţiuni, au spus sursele.

Acţiunile Yahoo! s-au apreciat cu 28% după concedierea directorului general Carol Bartz la începutul lui septembrie, astfel încât compania a devenit o ţintă mai scumpă de preluare. Yahoo! analizează opţiunile strategice în paralel cu căutarea unui înlocuitor pentru Bartz, care nu a reuşit să stimuleze creşterea veniturilor şi să protejeze compania de servicii pe internet de concurenţa Google şi Facebook. Cofondatorul companiei Jerry Yang a declarat în această lună că Yahoo! nu este neapărat de vânzare. "Intenţia noastră este, din ce în ce mai mult, să nu vindem.

Obiectivul este de a analiza toate opţiunile. Există foarte multe opţiuni, foarte multe soluţii pentru ca acţionarii să obţină valoare", a afirmat Yang la o conferinţă în domeniul digital de la Hong Kong. Sursele au precizat că nu a fost luată o decizie, iar Yahoo! ar putea totuşi să fie vândută unui grup de investitori.

Mai multe părţi şi-au exprimat interesul pentru Yahoo!, a anunţat Yang în septembrie. Potrivit surselor, printre companiile interesate se află şi fondurile de investiţii KKR şi Blackstone Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO