Business Hi-Tech

Zapp critica intentiile arbitrului pietei telecom

30.10.2006, 17:23 15

Compania Telemobil (Zapp) a criticat la sfarsitul saptamanii trecute intentia Autoritatii de Reglementare in Comunicatii de a amana cu un an a doua etapa de reducere a tarifelor de interconectare de catre operatorii Orange si Vodafone Romania, considerand ca astfel ANRC "blocheaza competitia pe piata de telecomunicatii".
"Printr-o decizie a ANRC, operatorilor Vodafone si Orange le-a fost impusa obligatia de a percepe tarife de interconectare orientate pe costuri. In ciuda faptului ca aceasta obligatie a fost impusa din 2002, un calcul al costului a fost finalizat de ANRC de-abia in acest an. In aceasta perioada, Telemobil si proprii abonati au pierdut, alaturi de ceilalti operatori, sume considerabile, de ordinul zecilor de milioane de dolari, si au 'subventionat' in mod indirect cei doi operatori GSM in perioada 2003-2006", a spus Piermario Di Pietro, directorul general al Telemobil.
El sustine ca propunerea ANRC "este neprofesionala si sfideaza regulile de protejare a investitiilor". "Telemobil nu-si poate explica cum astfel de masuri cu impact semnificativ pot fi modificate imediat dupa adoptare", a adaugat el.
Romtelecom a criticat de asemenea intentiile ANRC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO