Business Hi-Tech

Zapp instaleaza hotspot-uri internet pe 100 de masini Fly Taxi

Zapp instaleaza hotspot-uri internet pe 100 de masini Fly Taxi
27.06.2007, 17:25 29

Compania Telemobil, care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a lansat un serviciu care asigura acces la internet in 100 de taxiuri care deservesc aeroportul international Henri Coanda din Otopeni. Serviciul oferit este bazat pe tehnologia Hot Spot, orice aparat wireless de tipul laptop, telefon mobil, Palm sau PDA, putand fi conectat la sistem. Clientii nu au nevoie de un card de date sau soft special.
Primele zece minute dupa accesarea serviciului sunt gratuite, dupa expirarea acestui termen serviciul fiind taxat cu doi dolari pe ora. Pentru a accesa serviciile de acces la Internet utilizatorii trebuie sa achizitioneze cartele pre-platite, care sunt disponibile la bordul taxiurilor.
Retelele sunt conectate la Internet cu ajutorul unui router mobil si al unui modem, care comunica cu reteaua EV DO Zapp, disponibila in Bucuresti si in alte 61 de orase din Romania.
Compania nu a furnizat detalii despre valoarea investitiei in acest proiect.
"Serviciul nostru se adreseaza intr-un mod direct cerintelor de comunicare ale persoanelor foarte ocupate, care sunt intr-o continua miscare, dar in acelasi timp este necesar sa ramana conectati", a declarat, in comunicat, directorul de vanzari al Zapp, Mircea Garbovan.
Viteza de transmitere a datelor este de pana la 2,4 Mbps asigurandu-le utilizatorilor acces la e-mail, date, jocuri, chat, internet banking sau la orice alta activitate pe care o efectueaza in mod normal si frecvent cand sunt online, conform oficialilor Zapp.
Serviciul Zapp avea aproximativ 500.000 de abonati la finele anului trecut. Operatorul nu a dorit sa ofere detalii privind evolutia numarului de clienti in acest an.
"Atat segmentul de voce cat si segmentul de date inregistreaza o evolutie pozitiva, rezultatele incadrandu-se in obiectivele stabilite", a precizat pentru ZF Carmen Lazar, Head of Corporate Affairs al Telemobil. Oficialii Telemobil au estimat anterior la 128 mil. $ (94 mil. euro) cifra de afaceri pe anul 2006. Serviciile de internet reprezinta 25% din veniturile operatorului.
Telemobil a anuntat anterior ca va lansa o emisiune de obligatiuni pentru a finanta accelerarea procesului de dezvoltare al companiei.
Potrivit oficialilor Telemobil, scopul emisiunii de obligatiuni este acela de a obtine acces la "o sursa eficienta si rapida de fonduri necesare dezvoltarii companiei si care ii va permite o crestere mai activa".
Pe piata locala de telefonie mobila mai activeaza operatorii Orange (8,27 mil. clienti), Vodafone (7,95 mil. clienti) si Cosmote (2 mil. clienti).
Orange si Vodafone au lansat in acest an servicii de acces mobil la Internet la viteze de download de pana la 3,6 Mbps. Serviciile de date Orange la viteze de download de pana la 3,6 Mbps sunt disponibile acum in zece orase si vor fi extinse la toate resedintele de judet pana la sfarsitul anului.
Serviciile 3G Broadband de la Vodafone (cu viteze de download de pana la 3,6 Mbps) sunt disponibile in prezent in 23 de orase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO