Business Hi-Tech

Zapp: reteaua 3G va acoperi de aproape 3 ori mai multe orase

Zapp: reteaua 3G va acoperi de aproape 3 ori mai multe orase

Chris Bataillard, CEO al Telemobil (Zapp): Acum un an era mai dificil sa bati la usa firmelor pentru ca managerii spuneau ca au deja o relatie contractuala, calitatea serviciilor este OK, asa ca nu le pasa de pret. Acum, cand oamenii nostri bat la usa companiilor si spun ca pot reduce si cu 30% costul total de comunicatii, sunt poftiti imediat inauntru.

21.06.2009, 17:16 40

Telemobil, compania care opereaza reteaua de telefonie mobila Zapp, a inregistrat in acest an o crestere de 36% a numarului de utilizatori pentru serviciile de internet mobil, pe fondul investitiilor facute de companie in retea, si care s-au ridicat la aproape 70 mil. euro doar de la inceputul anului.

"Numarul de clienti pentru serviciile de acces la internet a crescut cu 36% de la an la an, iar ponderea utilizatorilor care folosesc doar datele a ajuns la 17% din total", a declarat pentru ZF Chris Bataillard, CEO al Telemobil (Zapp). El nu a oferit detalii privind numarul exact de clienti sau nivelul veniturilor companiei, precizand doar ca 20% din incasarile Zapp si o "proportie si mai mare din profit" sunt generate de clientii serviciilor de internet.
Zapp ofera serviciile de internet mobil prin doua retele: una cu acoperire nationala dezvoltata in tehnol;ogia CDMA si una care acopera momentan 24 de orase si este realizata cu tehnologia UMTS (3G) - ca si Orange, Vodafone si RCS.
Bataillard afirma ca in urmatoarele luni Zapp va trece la a doua etapa de dezvoltare a ambelor retele, CDMA si 3G.
"Reteaua 3G va fi extinsa in faza a doua de la 24 de orase in prezent la 62 de orase. Ne vom depasi astfel obligatiile asumate prin licenta - din punctul de vedere al zonei acoperite si termenelor - inainte de data limita", spune Bataillard. El spune ca finantarea este asigurata prin imprumutul de la Banca de dezvoltare a Chinei, iar cea mai mare parte a echipamentelor, furnizate in cea mai mare parte de compania chineza ZTE, se afla deja in tara.
"Am inceput deja sa instalam statiile de baza, si am contractat deja lucarile pentru a instala altele. Cele mai mari eforturi de extindere a retelei vor fi realizate in iulie si august."
Bataillard afirma ca operatorul nu se va concentra doar pe reteaua 3G, ci va investi si in extinderea acoperirii si imbunatatirea performantei pentru cea in tehnologie CDMA. "Dupa investitiile realizate pana acum in trei orase acoperite de reteaua CDMA viteza ajunge la 3,1 Mbps pentru download si 1,8 Mbps pentru upload. Urmeaza sa imbunatatim reteaua si in alte cateva zeci de orase pentru a avea acces la aceasta viteza. Zapp va oferi in cateva saptamani noi carduri de date care vor permite acces la aceste viteze", a spus seful Zapp.
Bataillard sustine ca pe fondul crizei vanzarile Zapp sunt pe un trend crescator, in conditiile in care acum "toata lumea taie costurile" si este dispusa sa faca pentru asta lucruri pe care inainte de criza nici nu le-ar fi luat in calcul.
"Acum un an era mai dificil sa bati la usa firmelor pentru ca managerii spuneau ca au deja o relatie contractuala, calitatea serviciilor este OK, asa ca nu le pasa de pret. Acum, cand oamenii nostri bat la usa companiilor si spun ca pot reduce si cu 30% costul total de comunicatii, sunt poftiti imediat inauntru."
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO