Business Hi-Tech

Ziua cu cele mai multe reduceri din an. Principalii retaileri IT&C de pe piaţă se pregătesc Black Friday, cea mai aglomerată zi înainte de sărbătorile de iarnă

Ziua cu cele mai multe reduceri din an. Principalii retaileri IT&C de pe piaţă se pregătesc Black Friday, cea mai aglomerată zi înainte de sărbătorile de iarnă

Autor: Adrian Voicu

24.11.2011, 15:31 5422

Vă amintiţi imaginile din SUA în zilele de dinainte de Ziua Recunoştinţei? Sunt şanse ca aceste imagini să apară şi în România, chiar dacă pentru început sunt doar câţiva retaileri care se pregătesc pentru faimoasa zi de reduceri cunoscută sub numele de Black Friday.

Black Friday ziua în care se deschide sezonul de cumpărături de sărbători, fiind şi ziua cu cele mai multe promoţii din an.

Iar reduceri sunt pregătite de către principalii retaileri IT&C.

Astfel, eMag (www.emag.ro) şi Flanco încep campania Black Friday vineri, pe 25 noiembrie, promiţând reduceri de până la 60% cu stocuri de peste 30.000 de unităţi la produsele vedetă.

Cele două companii speră ca doar în această zi să facă vânzări de până la 10 milioane de euro.

Şi PC Garage (www.pcgarage.ro) se pregăteşte pentru Vinerea Neagră, clienţii site-ului de vânzări online putând obţine discount-uri valorice de până la 3.000 de lei la toate produsele. În acest weekend, retailerul va oferi tuturor clienţilor săi reduceri la taote produsele aflate în wishklist-ul acestora încă de la începutul anului. Bineînţeles, în limita stocului disponibil.

Termenul de Black Friday provine din Philadelphia, unde era folosit pentru a descrie traficul extrem de dificil creat după Ziua Recunoştinţei. În prezent, termenul are conotaţii economice, în această perioadă retailerii aşteptându-se să intre "pe negru", adică sa aiba profit.

Şi, deşi nu poate confirma nimic oficial, pe pagina de Twitter a EvoMAG a apărut o informaţie conform căreia şi acest retailer se va alătura valului de companii care se pregătesc pentru Black Friday. "Trebuia să fie o surpriză!", dar se pare că începând cu ora 8 dimineaţa, magazinul se pregăteşte cu reduceri de sărbători.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO