Business Hi-Tech

Ziua Z a luptei între site-urile de socializare. Google+, dat la liber. Facebook îşi schimbă interfaţa

Ziua Z a luptei între site-urile de socializare. Google+, dat la liber. Facebook îşi schimbă interfaţa

Autor: Adrian Voicu

21.09.2011, 11:48 1445

În aceeaşi, cele mai importante (dacă nu cele mai promovate) site-uri de socializare au început un atac în lupta pentru atragerea de utilizatori.

Astfel, gigantul Google a decis să permită tuturor utilizatorilor doritori să îşi facă conturi Google+, după ce în perioada de testări înregistrarea se făcea doar pe bază de invitaţii de la alţi utilizatori Google+.

De asemenea Google+ a adăugat noi instrumente la interfaţa site-ului, inclusiv posibilitatea de a căuta informaţii despre subiecte precum reţete culinare sau fotografie, dar şi posibilitatea de a vede informaţii relevante despre utilizatorii Google+ şi postările acestora.

Acestea se adaugă altor instrumente care există deja, precum "Hangout", aplicaţia ce permite la până la 10 utilizatori să facă videoconferinţe.

Nici Facebook nu a stat cu mâinile în sân, prezentând o nouă interfaţă ce permite utilizatorilor să vadă în timp real toate modificările apărute la prietenii din lista de contacte (inclusiv like-urile făcute de prieteni şi comentariile făcute la postările prietenilor prietenilor).

De asemenea, un nou instrument Facebook este apariţia listelor "Close Friends" şi "Family", pentru cei care în "grupul de prieteni" au prieteni mai apropiaţi despre care vor să fie anunţaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO