Business Internaţional

15.30 ora României, momentul de maximă tensiune al zilei de astăzi. SUA urmează să anunţe datele privind piaţa muncii

15.30 ora României, momentul de maximă tensiune al zilei de astăzi. SUA urmează să anunţe datele privind piaţa muncii

Autor: Alexandru Matei

05.08.2011, 13:16 1375

Investitorii stau cu ochii pe Statele Unite, care urmează săpublice astăzi datele privind piaţa muncii. Acestea sunt crucialepentru că dacă nu sunt pozitive pot duce la o accelerare ascăderilor de pe bursă, putând fi considerate drept o dovadă că ceamai mare economie a lumii se îndreaptă către recesiune. În schimb,dacă sunt bune pot ridica o parte din povara care apasă pe burseledin întreaga lume, spun analiştii.

"Raportul (privind numărul de angajări n. red.) este crucial.Una dintre cauzele evoluţiei economice slabe este şomajul ridicat",este de părere Jason Ware, analist în cadrul Albion FinancialGroup.

"Dacă nu există o creştere a numărului de locuri de muncă,pentru mulţi oameni va deveni clar că ne aflăm într-un mediu încare creşterea economică este greu de susţinut", a mai spusWare.

Numărul de locuri de muncă din SUA a crescut probabil cu 85.000în iulie, conform unui sondaj al Reuters, după un avans anemic de18.000 de noi locuri de muncă în iunie. Rata şomajului esteaşteptată să rămână la 9,2%.

Anunţul privind piaţa muncii va fi făcut la ora 8.30 a.m. laWashington (12.30 GMT, 15.30, ora României)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO