Business Internaţional

20.000 de ruşi nu îşi vor mai putea petrece vacanţele în Bulgaria din cauza falimentului mai multor companii de turism

20.000 de ruşi nu îşi vor mai putea petrece vacanţele...

Autor: Anca Dumitrescu

06.08.2014, 16:42 53

Preşedintele Asociaţiei Bulgare a Touroperatorilor, Baiko Baikov, a declarat că declinul numărului de turişti ruşi este observabil pe toate pieţele destinate acestora, fără excepţie, el sugerând că falimentele companiilor de turism din această ţară vor avea impact şi asupra transportatorilor.

Baikov a spus că devalorizarea rublei a afectat puterea de cumpărare a turiştilor, iar situaţia necesită o mare flexibilitate din partea touroperatorilor.

Între timp, numărul companiilor touroperatoare ruse care au intrat în faliment a ajuns la cinci, după ce IntAir a anunţat marţi că suspendă activităţile, din cauza impactului negativ al cursului valutar şi a situaţiei politice.

IntAir are o soartă similară cu alte patru agenţii de turism din Rusia, Neva şi Expo Tour din Sankt Petersbourg şi Labirint şi Roza Vetrov Mir din Moscova.

Autoritatea de supraveghere a sectorului turismului din Rusia, Rosturism, a recunoscut marţi că suspendarea activităţilor agenţiei IntAir va avea un impact negativ asupra sectorului de profil.

Asociaţia Turpomoşt ajută în prezent turiştii ruşi rămaşi blocaţi în străinătate din cauza falimentelor agenţiilor de turism prin intermediul cărora au călătorit, pentru a putea reveni în Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO