Business Internaţional

233.000 de familii americane, somate de banci in ianuarie

28.02.2008, 17:24 9

In Statele Unite, numarul caselor aflate in proces de reintrare in posesia bancilor a crescut cu 57% in ianuarie fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Circa 233.000 de notificari de neplata a ratelor ipotecare au fost trimise americanilor luna trecuta fata de cele 148.425 de avize din aceeasi perioada a anului precedent, scrie BBC News.
In acelasi timp, numarul locuintelor care au intrat in posesia bancilor a crescut cu 90% fata de ianuarie 2007. Aceste cifre au rezultat in ciuda incercarilor repetate ale creditorilor de a modifica termenii si duratele de gratie in cazul creditelor ipotecare.
"Programele de modificare a conditiilor de creditare nu au avut efectele scontate si nu i-au ajutat prea mult pe americanii care au preobleme cu plata ratelor", a declarat Rick Sharga, reprezentant al RealtyTrac.
Creditorii au fost fortati sa ia in posesie locuintele in loc sa le scoata la vanzare, ceea ce demonstreaza ca valoarea caselor nu crescuse aproape deloc de la achizitionarea lor pana in prezent.
In plus, preturile la locuinte au scazut cu 1,3% in ultimele trei luni ale lui 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO