Business Internaţional

7,5 milioane de americani sunt milionari in dolari

27.05.2005, 19:22 25

Numarul averilor americane mai mari de un milion de dolari a crescut cu 21% in 2004, relateaza CNN Money. In timp ce clubul celor cu mai mult de 5 milioane de dolari a crescut si mai rapid.

Milionarii din Statele Unite ale Americii au atins un record in 2004, iar conform datelor furnizate de sondajul realizat de Spectrum Group, o firma de cercetare cu sediul in Chicago, cifra exacta este de 7,5 milioane. Acest salt este cel mai important inregistat in SUA din 1998, arata acelasi studiu.

Spectrum a tinut evidenta americanilor care detin active nete in valoare de peste un milion de dolari, luandu-se in calcul cea de-a doua locuinta, dar excluzandu-se resedintele primare.

In 2001 existau 6 milioane de persoane cu averi de peste un milion de dolari, insa declinul actiunilor din domeniul imobiliar a scos un milion de americani din acest statut.

Firma a realizat studiul pe baza unui numar de 450 de gospodarii. Rezultatele au scos la iveala ca americanii cu active care pot fi investite in valoare de mai mult de 5 mil. $ au avut un ritm de crestere mai rapid, aproximativ de 38 de procente in 2004.

Cea mai mare parte din majorarea averilor poate fi pusa pe seama castigurilor de la bursa, mai arata raportul. Aproximativ 37% din activele ce pot fi investite de americanii cu averi de peste 500.000 de dolari sunt in actiuni sau in fonduri mutuale, iar alte 9 procente reprezinta numerarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO