Business Internaţional

A murit fratele lui Eddie Murphy. Actorul de comedie Charlie Murphy

A murit fratele lui Eddie Murphy. Actorul de comedie...

Autor: Letitia Provian

12.04.2017, 23:00 30089

Comediantul american Charlie Murphy, fratele actorului Eddie Murphy, care a jucat în serialul de comedie “Chappelle’s Show” şi a fost co-scenaristul filmelor “Vampire in Brooklyn” şi “Norbit”, a murit miercuri, într-un spital din oraşul New York, la vârsta de 57 de ani, după o luptă cu leucemia.

Managerul acestuia a confirmat vestea pentru TMZ, precizând că a urmat un tratament de chimioterapie.

Născut în Brooklyn, New York, în 1959, Charlie a fost un actor şi un comediant de succes. Înainte de a pătrunde în lumea divertismentului, s-a înrolat în Marina SUA în 1978 unde a făcut un stagiu militar de şase ani.

Charlie, ca şi fratele său, Eddie Murphy, şi-a făcut un nume în lumea comediei. Una dintre cele mai memorabilae apariţii ale sale a fost în serialul de comedie “Chappelle’s Show”, într-un episod despre seara în care a petrecut cu cântăreâul Prince.

În afară de apariţiile sale în “Chappelle’s Show,” Charlie a fost şi co-scenaristul mai multor filme în care a jucat Eddie, inclusiv al filmelor “Vampire in Brooklyn” şi “Norbit” . De asemenea, Charlie a jucat în filme precum ”The Boondocks,” sau “Are We There Yet?”. La finalul anilor 80, Charlie a avut o scurtă carieră în lumea rapului, compunând melodii alături de K-9 Posse.

În 1997, Charlie Murphy s-a căsătorit cu Tisha Taylor, alături de care are doi copii; acesta mai are un copil dintr-o relaţie anterioară. Taylor a murit în 2009 tot din cauza cancerului.

În acelaşi an, Charlie a lansat un serial de comedie pe reţeaua video Crackle.com intitulat “Charlie Murphy’s Crash Comedy,” iar în 2010, serialul de stand-up “Charlie Murphy: I Will Not Apologize,” difuzat pe Comedy Central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO