Business Internaţional

AB InBev şi SABMiller sunt cu un pas mai aproape de fuziune

AB InBev şi SABMiller sunt cu un pas mai aproape de fuziune

Autor: Ştefan Stan

30.06.2016, 16:22 87

Aprobarea din partea Africii de Sud vine cu mai multe condiţii din partea comisiei antitrust. Spre exemplu, momentul tranzacţiei din Africa de Sud, în valoare de 634 milioane de dolari, trebuie schimbat.
După anunţ, acţiunile AB InBev a câştigat 2,6% pe bursă.
Afacerea ar urma să fie finalizată în a doua jumătate a anului. AB InBev are acum aprobarea în 16 jurisdicţii şi va continua să ”se adreseze autorităţilor relevante” în pieţele unde încă are de obţinut aprobări de la autorităţile de reglementare.
AB InBev, gigantul belgian care se pregăteşte să preia producătorul de bere SABMiller, ce deţine în România Ursus Breweries, va vinde activele din Europa Centrală şi de Est ale companiei sud-africane, inclusiv din România, în condiţiile în care tranzacţia evaluată la peste 100 mld. dolari aşteaptă aprobarea Comisiei Europene.
În România, portofoliul de branduri ale SABMiller include mărci cu tradiţie precum Ursus, Timişoreana şi Ciucaş, care au fost cumpărate rând pe rând de gigantul sud-african începând cu 1996.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO