Business Internaţional

Acordul comercial al Marea Britanii cu India, ameninţat de refuzul lui May de a reforma sistemul de vize

Acordul comercial al Marea Britanii cu India, ameninţat...

Autor: Olimpia Nicolae

19.01.2017, 16:36 181

Premierul Theresa May a insistat că Brexit va permite Marii Britanii să găsească alţi parteneri comerciali străini, iar India, statul cu cea mai rapidă creştere economică din lume, a fost primul stat din afara Blocului comunitar vizitat de aceasta după referendum, însoţită fiind de o delegaţie formată din importanţi oameni de afaceri.

Oficiali ai Guvernului indian avertizează însă că refuzul premierului britanic de a reforma restricţiile privind vizele cetăţenilor indieni ar putea pune în pericol speranţele sale în privinţa acordului comercial.

Boris Johnson va avea o întrevedere în capitala New Delhi cu membri ai Guvernului indian, oameni de afaceri şi după cum speră acesta, premierul Narendra Modi.

Ministrul britanic de Externe va trebui să explice poziţia Marii Britanii şi să evidenţieze cum Brexitul oferă oportunităţi comerciale şi industriale pentru cele două state.

După declaraţia Theresei May despre ”procesul dur” al Brexitului, Înaltul comisariat al Indiei în Marea Britanie a declarat că problema vizelor nu va dispărea şi a avut o opinie diferită faţă de cea a Marii Britanii şi a altor state în privinţa primirii pe teritoriul britanic a studenţilor şi angajaţilor din domeniul IT.

Numărul studenţilor din India care au pătruns pe teritoriul Marii Britanii a scăzut. Potrivit criticilor, scăderea numărului studenţilor este o altă modalitate de a spune că Guvernul reduce numărul imigranţilor ce pătrund în statul britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO