Business Internaţional

Actionarii Nymex se opun afacerii cu General Atlantic

04.10.2005, 18:09 13

Actionarii New York Mercantile Exchange sunt tot mai vizibil impotriva recomandarii consiliului de administratie de a incheia un deal cu General Altantic, informeaza Financial Times.

Unul dintre acestia, Gary Glass, a cerut celor 25 de membri ai consiliului sa rezolve mai rapid situatia, si a mers chiar mai departe solicitand alegerea unui nou board.

"Actual consiliu de administratie nu tine deloc legatura cu actionarii, de aceea este timpul sa ne alegem unul nou", se arata intr-o scrisoare pe care Gary Glass a inaintat-o investitorilor.

Documentul vine cu putin timp inaintea intalnirii actionarilor Nymex, ceea ce va contribui probabil la o confruntare aprinsa intre acestia si membrii consiliului de administratie.

Consliul nu a fost deschis in ceea ce priveste subiectul General Atlantic si nu a furnizat actionarilor detaliile cu privire la afacere. Investitorul ar fi putut plati in jur de 135 de milioane de dolari (112,38 de milioane de euro) pentru o participatie de 10% in cea mai mare bursa de marfuri din lume, ceea ce ar reprezenta preludiul pentru o viitoare oferta publica initiala (IPO).

"Cred ca este nevoie de o schimbare a consiliului de administratie. De aceea atat eu, cat si alti actionari intentionam sa realizam o petitie pentru a organiza alegeri pentru un nou board", a explicat Glass.

In cadrul oferei facute de General Atlantic se prevedea ca numarul de membri din consiliu sa se reduca la 15. Bill Ford, presedintele General Atlantic, intentioneaza sa ocupe unul din fotoliile consiliului de administratie de la Nymex, dupa afacere. O treime din membrii consiliului vor fi realesi in luna martie a anului urmator.

Cu toate acestea, actionarii s-au plans ca boardul Nymex este foarte probabil sa-si gaseasca pozitii solide in cadrul organizatiei, patru dintre directori urmand sa fie numiti in cadru echipei pe care Nymex intentioneaza sa o trimita in Dubai.

Acestia au mai deplans si cheltuielile in exces pe care membrii consiliului le-au facut, dand exemplu in acest sens excursiile in Dubai, cele la Kentucky Derby si Superbowl.

"Nimeni nu s-a sfiit in a cheltui. Acest lucru va trebui sa inceteze daca vom lansa o oferta publica initiala", a declarat un actionar care a dorit ca numele sau sa ramana secret.

Actionarii au nevoie de numai 10% din cele 816 voturi pentru a putea inainta o motiune. Intrevederea actionarilor Nymex a avut loc pe 30 septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO