Business Internaţional

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de marţi

Acţiunile asiatice au crescut în şedinţa de marţi

Autor: Ştefan Stan

20.09.2016, 09:43 38

Acţiunile asiatice au rămas la maximul ultimei săptămâni, după o creştere de 0,1% a indicelui MSCI Asia Pacific. În ultimele două săptămâni, indicele de referinţă pentru pieţele asiatice a avut un avans de 1,4%.

Volatilitatea din piaţă a crescut puternic pe fondul apropierii şedinţelor FED şi a Băncii Japoniei de săptămâna aceasta, care ar putea aduce schimbări pentru ratele de referinţă. Datele slabe din economia americană au scăzut probabilitatea ca FED să micşoreze dobânda luna aceasta la 20%, faţă de 40% în luna august.

Companiile din energie au scăzut cu 0,7% după ce piaţa din Japonia şi-a reluat activitatea, în timp ce companiile din utilităţi au urcat cu 0,7%.

Indicele Topix al bursei din Tokyo a urcat cu 0,4%, în timp ce Nikkei 225 a scăzut cu 0,2%,

”Acţiunile au scăzut la un nivel destul de jos, acum este timpul să cumpărăm”, a spus Hiroyasu Lida, şeful diviziei de investiţii de la Aizawa Securities.

Indicele CSI 300 al bursei din Shanghai a scăzut cu 0,23%, în timp ce S&P/ASX 200 a urcat cu 0,17% în şedinţa de marţi. Bursa din Hong Kong a scăzut de asemenea, înregistrâns un declin de 0,15%.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO